Data publicării:

Forțele ucrainene au distrus postul de comandă rusesc din apropierea localității Avdiivka

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Soldații ucraineni au reușit să elimine un post de comandă rusesc, după ce l-au identificat cu ajutorul cercetașilor militari.

Brigada de Asalt 3 a Forțelor Armate Ucrainene a lovit cu succes postul de comandă rusesc în apropierea localității Avdiivka, a raportat brigada pe Telegram pe 15 martie, potrivit NV.

Atacul a neutralizat sediul unității ruse care s-a angajat în lupte cu brigada în sectorul Avdiivka, se arată în raport. Un obuzier D-30 folosit de ruși pentru a viza pozițiile și echipamentele ucrainene a fost distrus în Adviivka.

Cercetașii din Batalionul Sistemelor Aeriene Nepilotate au descoperit postul de comandă. Odată ce ținta a fost confirmată, luptătorii din Bateria de Artilerie 2 "Familia Marțială" a Batalionului de Artilerie 2 au executat distrugerea cu lovituri de artilerie puternice de calibrul 152 mm, se arată în raport.

Forțele rusești atacă în prezent în grupuri mici de infanterie, iar pierderea comandamentului batalionului este de așteptat să demoralizeze soldații și să perturbe coordonarea acțiunilor rusești, a declarat brigada.

Brigada anticipează o capacitate de apărare sporită și potențialul pentru contraatacuri împotriva forțelor rusești în apropierea Avdiivka.

Vezi și: EXCLUSIV  Robert Ionuţ Păiuşi, primar PSD, e fan Putin și are o cană cu poza președintelui Rusiei. Romașcanu (PSD), reacție tranșantă

Războiul dintre Ucraina și Rusia este un conflict militar care a izbucnit în 2014, după anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia și declanșarea unor lupte între forțele separatiste pro-ruse și forțele ucrainene în regiunile estice ale Ucrainei, în special în Donbas. Luptele au dus la un număr semnificativ de victime, distrugeri masive și o criză umanitară în zonă. Conflictul a fost caracterizat de utilizarea tacticii de gherilă, sprijinul rusesc pentru separatiști, precum și de acuzații de încălcare a drepturilor omului. De-a lungul anilor, au avut loc mai multe încercări de a negocia o soluție pașnică, dar conflictul rămâne nerezolvat în mare măsură.

După anexarea Crimeei, au început să apară proteste și revolte în regiunile estice ale Ucrainei, unde exista o mare populație rusofonă. Aceste mișcări separatiste au fost susținute și alimentate de Rusia, care a furnizat armament, finanțare și sprijin militar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel