Forțele speciale din SUA se antrenează pentru a apăra Taiwanul de invazia Chinei: Încercăm să prevenim al treilea război mondial
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Rangerii și Beretele Verzi ale Armatei SUA au simulat o operațiune de apărare a Taiwanului la Fort Bragg din Carolina de Nord.

Simularea a făcut parte din evenimentul anual de antrenament al Comandamentului pentru Operații Speciale a Armatei SUA (USASOC) pentru exerciții de capacități (CAPEX). Military.com a descris exercițiul drept „o inserție în Taiwan pentru a se apăra împotriva unei invazii chineze”, potrivit Taiwan News.

O machetă concretă a unui mediu urban a fost construită la Fort Bragg pentru a reprezenta locații din Taiwan. Elicoptere din Regimentul 160 de Aviație pentru Operații Speciale al Armatei au fost însărcinate cu introducerea soldaților în zona de antrenament.

Unii civili au luat parte la exercițiu, acționând ca „forțe partenere”, reprezentând armata taiwaneză sau alți potențiali aliați.

USASOC a precizat că exercițiile au fost o simulare a unui conflict din Taiwan și a numit, de asemenea, China și Armata Populară de Eliberare drept adversare în aceste exerciții, despre care Military.com notează că au reprezentat o „mișcare neobișnuit de directă”.

Raportul îl citează pe comandantul USASOC, locotenentul general Jonathan Braga, care a spus: „(China), în conformitate cu strategia noastră națională de apărare, este adevărata noastră provocare. În cele din urmă, ceea ce încercăm să facem este să prevenim al treilea război mondial.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel