Forțele lui Putin, acuzate că au RĂPIT 2000 de copii din Ucraina. Serviciile de informații britanice anunță că Armata Roșie este ”în mare parte BLOCATĂ”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Război Ucraina/ foto pexels Алесь Усцінаў
Război Ucraina/ foto pexels Алесь Усцінаў
Este ziua 27 de război în Ucraina. Președintele Volodimir Zelenski tocmai ce a spus Italiei că țara sa ”este pe cale să supraviețuiască”. 

Ce s-a întâmplat astăzi: 

Peste 2000 de copii ”răpiți” de Rusia

- Ucraina spune că 2.389 de copii au fost ”răpiți” de Rusia.  Ministerul de Externe ucrainean susține că mii de copii ucraineni au fost îndepărtați ”ilegal” din regiunile de est Donețk și Lugansk și duși în Rusia. Ambasada SUA la Kiev a confirmat: "Aceasta nu este asistență. Este răpire".

Navalnîi, NOUĂ ani de închisoare

- Alexei Navalnîi, critic rus și contracandidat în trecut al lui Vladimir Putin, a fost condamnat de un Tribunal rus la 9 ani de închisoare, fiind acuzat de fraudă și sfidarea instanței. Să nu uităm că președintele rus este acuzat că l-a și otrăvit pe Navalnîi în trecut cu Noviciok, pentru a scăpa de figura sa, în stilul tipic KGB. Alexei Navalnîi ar fi avut mari șanse să fie președintele Federației Ruse, libere erau alegerile, nu propaganda. 

- Mai multe incendii au fost declanșate în apropiere de Cernobîl. 

Zelenki, gata de compromis

- Pentru a nu adera la NATO, Volodimir Zelenski cere încetarea focului, retragerea trupelor ruse și garanții de securitate. ”Este un compromis pentru toți: pentru Vest, care nu știe ce să facă cu noi cu privire la NATO, pentru Ucraina, care vrea garanții de securitate, și pentru Rusia, care nu vrea o expansiune a NATO” a afirmat Zelenski care cere, în acest context, discuții directe cu Vladimir Putin, arată SkyNews

Războiul, gata în două - trei săptămâni? 

- Un consilier prezidențial ucrainean, Oleksiy Arestovych, a spus că preluarea controlului Kiev-ului este în mod clar o prioritate pentru Rusia, dar această încercare reprezintă o sinucidere pentru Moscova. În același timp, el prevede sfârșitul războiului activ în două - trei săptămâni. 

Blocajul l-ar putea determina pe Putin să facă următorul pas

- Președintele american Joe Biden avertizează că în contextul în care Vladimir Putin este cu spatele la zid în Ucraina ar putea lua în considerare că folosească arme biologice și chimice.  

- Serviciile de informații britanice spun că trupele ucrainene au continuat să respingă încercările ruse de a ocupa Mariupol. În același timp, transmite că forțele ruse ”au îndurat încă o zi de progres limitat, majoritatea forțelor fiind în mare parte blocate”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel