“Formularul de exprimare a intenției de vaccinare”, primul pas pentru solicitarea echipelor mobile de vaccinare în școli
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie creată de Pavel Danilyuk, de la Pexels
Fotografie creată de Pavel Danilyuk, de la Pexels
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a fost întrebat câte școli au solicitat echipe de vaccinare până acum.

Nicio școală nu a solicitat încă echipe mobile de vaccinare deoarece nu s-a aprobat încă din perspectiva juridică “Formularul de exprimare a intenției de vaccinare”.

”Ministerul Sănătății este singurul autorizat în prelucrarea datelor medicale cu caracter personal! Formularul care va fi elaborat de către cei în drept-Ministerul Sănătății - va avea o primă întrebare: este sau nu este vacccinat.

Dacă este vaccinat, nu mai trebuie răspuns la cea de a doua întrebare care va avea trei variante de răspuns: DA; NU; Indecis. Formularele nu sunt obligatorii și nu constituie obligație de vaccinare!

Nicio școală nu a solicitat încă echipe mobile de vaccinare deoarece nu s-a aprobat încă din perspectiva juridică “Formularul de exprimare a intenției de vaccinare”.

Sunt dificultăți din perspectiva bazei legale - respectarea GDPR impusă de Autoritatea Națională pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. Ministerul Educației a transmis către Ministerul Sănătății o solicitare de sprijin pentru elaborarea unui formular privind intenția de vaccinare din care să reiasă trei variante de răspuns cu privire la intenția de vaccinare: DA, NU, INDECIS.

Acest formular elaborat de Ministerul Sănătății urmează să fie transmis de către Ministerul Educației în școli având că scop sprijinirea celor care beneficiază de acordul informat al părinților sau tutorilor legali pentru organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli. În urma acestor răspunsuri se vor putea organiza echipe mobile de vaccinare în școli de către CNCAV în colaborare cu DSP”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Pfizer: Vaccinul, sigur la copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Generează un răspuns imun „robust”

Vaccinul Pfizer este sigur la copiii cu vârste între 5 și 11 ani și generează un răspuns imun „robust”, anunță reprezentanții companiei.

Pfizer și BioNTech au testat pe copii aproximativ o treime din doza folosită pentru adolescenți și adulți, la 3 săptămâni distanță, conform cnbc.com.

Vaccinul a fost bine tolerat și a produs răspuns imun. Efectele secundare sunt comparabile cu cele observate în studiul efectuat pe persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani.

Efectele secundare frecvente pentru adolescenți și adulți includ oboseală, cefalee, dureri musculare, frisoane, febră și greață, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel