Data publicării:

Formația Phoenix, momente grele după plecarea din România. Josef Kappl: Era o atmosferă foarte, foarte încordată / Ne-am pierdut publicul / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @wirestock
Josef Kappl, compozitor, vocalist, membru al trupei Pasărea Rock, a fost invitat la DC News unde a vorbit despre viața din Germania și despre destrămarea formației Phoenix. 

Josef Kappl a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre cum a fost publicul în Germania, susținând că formația Phoenix nu a mai avut succesul din România. 

„Noi ne-am pierdut publicul. Nu am avut în vedere treaba asta. Ne-am dus așa că suntem cei mai mari și ne descurcăm. Publicul ne întreba: „Ce muzică e asta de fapt? Seamănă puțin cu folclorul irlandez.”, „E interesant, dar șchioapătă puțin parcă.”

Ne-au primit călduros, pot să spun, și publicul și prietenii. Ne-am făcut o mulțime de prieteni în scurt timp și ne-au acceptat. Asta e părerea mea.", a spus Josef Kappl. 

„Se putea trăi din muzică?”,a întrebat Val Vâlcu. 

„Mai târziu, după ce am plecat din Phoenix. În Phoenix era o atmosferă foarte, foarte încordată din cauza lipsei de succes și eu presupun că Covaci avea și momente de panică, nu știa ce să facă, cum să rezolve situații. Nu ne spunea nimic, nu aveam comunicare cu el. El înghițea toate mizeriile și noi stăteam și ne uitam: „Ce facem? Suntem niște cai de cursă care stau în grajd. Noi vrem să ieșim pe teren, să dăm goană.”

Josef Kappl a mai dezvăluit că trupa nu a avut contact cu românii în Germania, deoarece românii erau stabiliți în sudul țării, în timp de formația se afla în nord.

„Nu am avut contact cu românii, deloc. În zona de nord în care am aterizat nu erau români.”, a spus el. 

Jurnalistul Val Vâlcu l-a întrebat dacă Marcel Avram, marele impresar, i-a ajutat în vreun fel. 

„Nu am ajuns noi la Marcel Avram. Era cu trupe mari, cu Rolling Stones, David Bowie, cu cei mari. Nu avea el cu Phoenixul. Români erau mai mult în sudul Germaniei.", a spus Josef Kappl. 

2. Sursă foto... (concert-muzica_68330500.jpg)

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @EyeEm

În 16 decembrie 1989, Phoenix susținea un concert în Osnabrück

Josef Kappl a vorbit și despre momentul izbucnirii Revoluției din 1989. În data de 16 decembrie, formația se pregătea de concert atunci când a aflat despre evenimentul din țară. 

„’89 ne-a prins la un concert în Hyde Park, Osnabrück, Era o discotecă de mare renume pe vremea aia, Hyde Park se chema. Era un cort și aveam un concert în trei: Nicu, eu și Țăndărică. Am făcut proba de sunet, ne-am întors unde stătea Nicu să ne schimbăm garderoba și să ne pregătim de concert și mergea televizorul. Asta era în 16 decembrie.

Am auzit Timișoara și am început să ascult mai atent. Am mers în camera cealaltă unde era televizorul și văd știrile cu Timișoara. Am aflat că a pornit revoluția. Am ajuns la concert, ne-am urcat pe scenă și a început un ropot de aplauze, fără să fi spus ceva. Ei erau informați pentru că acolo mergeau televizoarele și publicul era informat deja. Când am ajuns noi, ropote de aplauze. Am făcut o seară de neuitat.”, a spus Josef Kappl la DC News.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel