Ford se întărește la nivel european. Deschide centru de operațiuni și-n București, după Budapesta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Fotografie creată de Julissa Helmuth, de la Pexels
Fotografie creată de Julissa Helmuth, de la Pexels
Ford va deschide un centru de operațiuni la București. 

”Putem confirma că, în această vară, Ford va deschide la Bucureşti un centru de operaţiuni denumit Ford Business Solutions Center (FBS). FBS Center din Bucureşti se va alătura Centrului deschis anul trecut la Budapesta şi va deveni parte din reţeaua globală FBS, care deserveste numeroase ţări şi arii de business din întreaga lume. Organizaţia europeană FBS este condusă de Dieter Rogmann, Director Ford Business Solutions Europe, care are o experienţă de 27 de ani în cadrul Ford Motor Company”, au declarat pentru ZF oficialii Ford, scrie Mediafax. 

Ford se întărește la nivel european

”Deschiderea centrului FBS în Bucureşti permite Ford să aibă acces la forţă de muncă dinamică şi foarte bine pregătită, beneficiind de o diversitate lingvistică extinsă, în timp ce compania îşi consolidează planul de business la nivel european şi global. Mai multe detalii despre operaţiunile Ford Business Solutions Center din Bucureşti vor fi oferite mai târziu în acest an”, au completat aceştia.

Deschiderea unui centru de servicii reprezintă cea mai nouă investiţie a Ford în România, după cele din uzina de la Craiova, unde anul trecut au anunţat o nouă investiţie de 300 mil. dolari pentru ca aceasta din 2023 să producă o nouă utilitară uşoară, care din 2024 va deveni şi primul autovehicul electric produs în România.

Sute de angajați în Ungaria

În 2021 Ford şi-a extins operaţiunile SSC (shared service centre) şi în Ungaria, unde avea în toamna anului trecut 624 de angajaţi înalt calificaţi. De asemenea, Ford are în plan să extindă şi departamentul de business solutions din India, unde în prezent are 11.000 de angajaţi. Creşterea din India va veni în contextul în care până în prima jumătate a anului viitor americanii vor închide uzinele unde produc automobile.

De partea cealaltă, Ford a investit tot mai mult în dezvoltare şi în IT, iar acestea necesită şi o forţă de muncă specializată.

Ford a început 2022 pe loc fruntaș

Uzina Ford România de la Craiova a livrat în premieră mai multe maşini în ianuarie decât uzina Dacia. Ford a devenit, în premieră, uzina cu cele mai mari volume în ianuarie, iar unitatea de la Craiova a livrat în ianuarie 19.355 de maşini, cu 4% mai mult faţă de perioada similară de anul trecut şi un volum similar cu cel din ianuarie 2020, când producţia lui Puma accelera, mai scrie sursa citată. 

De partea cealaltă, Dacia a avut o scădere de 20% în ianuarie, la 15.800 de unităţi, volum care reprezintă chiar mai puţin de jumătate faţă de cel din ianuarie 2019, ultima lună ianuarie cu producţie la capacitate maximă. În ianuarie 2020 producţia era influenţată de noile reglementări de dioxid de carbon şi întârzierile în lansarea producţiei de maşini echipate cu motoare pe benzină şi GPL.

Scăderea de la Dacia vine şi în contextul în care în decembrie a demarat producţia noului Jogger, care completează gama alături de Duster, Logan şi Sandero Stepway.

În plus, în ianuarie Ford la Craiova a produs în toate zilele lucrătoare, în timp ce la Dacia au existat şi zile fără producţie din cauza lipsei componentelor electronice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel