Ford PUMA, produsă la Craiova, trei stele la testele GreenNCAP
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 04 oct, 16:14
WhatsApp
Facebook Ford Romania
Una dintre maşinile produse în România a primit trei stele la testele GreenNCAP, care premiază autoturismele prietenoase cu mediul. 

Este vorba despre Ford Puma, modelul produs la Craiova. Cele trei stele au fost acordate pentru eficienţă şi emisii reduse, iar rezultatul este unul excelent pentru un motor pe benzină. Cu toate astea, dintre modelele alimentate de benzină, cel mai bun rezultat a fost scos de Mazda 2, care a primit 3,5 stele. 

Desprins din EuroNCAP, GreenNCAP și-a propus să ofere cumpărătorilor informațiile necesare pentru a putea alege cele mai curate mașini de pe piață.  Testele combină probe de laborator cu rezultate obținute în traficul real pentru a stabili nivelul emisiilor, dar încă nu oferă o imagine completă pentru întregul lanț de la producția mașinii, respectiv al sursei de energie, la momentul reciclării.

Cu ce a impresionat Ford Puma 

Ford Puma a fost apreciat pentru motorizarea turbo mild-hybrid de 1,0 litru/125 CP. Și în cazul lui Puma eficiența energetică a fost una bună (6,4/10), în timp ce controlul emisiilor poluante a fost foarte bun. Puma pierde puncte la emisiile de amoniac (NH3), un poluant care nu este reglementat în legislație. O îmbunătățire a acestui parametru ar ridica scorul modelului în Clean Air Index, ceea ce i-ar asigura egalitatea cu Mazda2, scrie promotor.ro.

Şi DACIA a fost la teste 

Nu doar Ford Puma a fost analizată în cadrul GreenNCAP. Două modele Dacia, Duster 1,5 dCi de 115 CP şi Sandero SCe 75, au primit câte 2,5 stele. 

G Ad:

Puma, cel mai bine vândut model la nivel european în primul semestru 

Modelul Ford Puma care este produs şi la Craiova a devenit cel mai bine vândut la nivel european. 

Puma a înregistrat în primul semestru al acestui an aproape 83.300 de unităţi vândute la nivel european, cu aproape 47.000 de unităţi peste perioada similară din 2020.

Ford Puma a încheiat primul se­mes­tru al acestui an pe prima po­ziţie în topul celor mai bine vân­dute automobile Ford la nivel european, potrivit datelor Ford Europa, citate de Ziarul Financiar, ceea ce înseamnă că şi uzina de la Craiova a fost printre cele care au livrat cele mai multe automobile.

Puma a înregistrat în primul semestru al acestui an aproape 83.300 de unităţi vândute la nivel european, cu aproape 47.000 de uni­tăţi peste perioada similară din 2020.

Creşte­rea vine şi în condiţiile în care producţia abia ac­celera în primul trimestru din 2020, iar lu­nile martie, aprilie şi mai din 2020 au fost puternic afectate de opririle de producţie din timpul pandemiei. Mai mult, structura de vân­zări a Ford s-a schimbat la nivel european.

În întreg anul 2020 cel mai bine vândute modele erau Focus cu 172.500 de unităţi, în scădere cu 50.000 de maşini, urmat de Fiesta cu peste 155.000 de unităţi, în scădere însă cu 72.000 de unităţi faţă de 2019. Puma era abia pe locul al treilea în 2020 cu circa 118.000 de unităţi, scrie Mediafax.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro