FORD opreşte, după 29 de ani, producţia unui model îndrăgit
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Julissa Helmuth, de la Pexels
Fotografie creată de Julissa Helmuth, de la Pexels
Unul dintre cele mai îndrăgite modele FORD va fi scos din producţie după 29 de ani. 

Lansat în 1993, Ford Mondeo a fost primul automobil global al constructorului din Dearborn. Lansat pe piața din Europa pentru a înlocui modelul Ford Sierra, Mondeo a înregistrat în cei 29 de ani de existență cifre de vânzări foarte bune. Până în prezent au fost comercializate circa cinci milioane de unități.

Cota sa de piață, însă, a început să scadă ca urmare a creșterii popularității SUV-urilor în rândul clienților europeni. Astfel, oficialii Ford au decis ca sedanul lor de segment C să nu va mai aibă un înlocuitor pe „bătrânul continent”. În schimb, americanii au lansat la începutul anului cea de-a cincea generație Mondeo, dedicată exclusiv pieței din China.

Un purtător de cuvânt Ford a declarat că Ford încearcă să răspundă nevoilor în continuă schimbare ale clienților europeni. Și asta în contextul unui viitor complet electric. În 2020, 39% dintre toate modelele Ford vândute au fost SUV-uri și crossovere, ceea ce înseamnă o creștere de 8% comparativ cu anul precedent, scrie promotor.ro.

FORD opreşte producţia la una dintre fabricile importante. Modelul Mustang, afectat de criza semiconductorilor

Ford a anunţat că va opri săptămâna viitoare producţia la fabrica sa din Michigan, unde este produs modelul Mustang, din cauza deficitului global de semiconductori, transmite Reuters.

Industria auto se confruntă cu un deficit global de semiconductori, provocat de pandemie, care a forţat companiile să-şi reducă producţia, deşi preţurile ridicate ale maşinilor au compensat parţial impactul.

Luna trecută, Ford avertiza că deficitul de semiconductori va duce la o scădere a producţiei sale în primul trimestru din 2022. În februarie, compania a oprit timp de o săptămână producţia la fabrica sa din Kansas, unde este fabricată camioneta F-150, tot din cauza deficitului de cipuri.

În schimb, producţia la alte uzine din America de Nord nu este afectată, a informat Ford.

Şi General Motors (GM) va opri săptămâna viitoare producţia la fabrica sa din Michigan, unde sunt produse modelele Cadillac CT4, Cadillac CT5 şi Chevrolet Camaro, din cauza lipsei de componente.

GM oprise timp de două săptămâni producţia la uzina din Indiana (unde sunt produse modelele Chevrolet Silverado 1500 şi GMC Sierra 1500), tot din cauza deficitului global de semiconductori, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel