Fondurile europene au trecut Prutul la Cahul. Primarul de la Iași a fost prezent
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
foto: facebook / Marea Mobilizare Unionistă
foto: facebook / Marea Mobilizare Unionistă
Orașul Iași a devenit exemplu de bune practici pentru orașul Cahul din Republica Moldova. Mai multe proiecte, menite să dezvolte orașul Cahul, urmează să fie implementate în orașul de pe malul stâng al Prutului.

Proiecte investiționale, menite să dezvolte municipiul Cahul, urmează să fie implementate în următorii ani, grație sprijinului financiar oferit de Uniunea Europeană. În cadrul Programului “EU4Moldova: Regiuni cheie”, în Cahul va fi modernizată infrastructura și serviciile prestate cetățenilor. Primarii de la Cahul și de la Iași au vorbit despre exemple de succes realizate cu sprijinul UE, în cadrul unei conferințe “Modernizăm împrEUnă centrul municipiului Cahul”.

Printre proiectele care urmează să fie implementate în Cahul cu sprijinul Uniunii Europene, menționăm renovarea sistemelor de apă și canalizare, reabilitarea și modernizarea iluminatului public, reparația drumurilor și trotuarelor și amenajarea platformelor pentru deșeuri. Potrivit primarului Nicolae Dandiș, aceste schimbări vor crea condiții mai bune de viață pentru locuitorii din Cahul.  

 

Primarul Mihai Chirica a fost prezent la Cahul

Primarul municipiul Iași, Mihai Chirica, a declarat că tot ceea ce s-a făcut în Iași, în mare parte, este datorită fondurilor europene. Fără investiții din partea UE, municipiul Iași nu ar fi reușit să se dezvolte, susține primarul.  Acesta a precizat: „Eu am sus-o de fiecare dată și o repet, fără să exagerez, Iașiul nu ar fi ceea ce este acum din punct de vedere al dezvoltării dacă nu am fi avut această contribuție. Nu exista altă cale, și aici vă spun foarte clar, mergeți pe mâna mea pentru că am experimentat o sumedenie de soluții privind dezvoltarea, am ajuns la concluzia că Uniunea Europeană, integrarea și orizontul pe care ți-l oferă, este singura cale de dezvoltare“.

Programului “EU4Moldova: Regiuni cheie” susține dezvoltarea social-economică inteligentă, ecologică și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro și este finanțat de Uniunea Europeană, potrivit Deschide.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel