Fondul de carte Mattei Dogan, donat Bibliotecii Centrale Universitare Carol I
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Fondul de carte Mattei Dogan, donat Bibliotecii Centrale Universitare Carol I
Fondul de carte Mattei Dogan, donat Bibliotecii Centrale Universitare Carol I
Nu mai puțin de 6.000 de volume, reprezentând fondul de carte Mattei Dogan a ajuns la Biblioteca Centrală Universitară Carol I. 

Azi, 9 februarie 2021, Fundația Mattei Dogan a donat Bibliotecii Centrale Universitare Carol I un număr de 6.000 de volume. Acest demers a fost dus la bun sfârșit cu ajutorul personalului Bibliotecii Centrale Universitare Carol I care a format un lanț uman, astfel încât cele trei tone de volume au fost depozitate urmând să ajungă cât mai repede pe masa cititorilor. 

„Adresăm calde mulțumiri Președintelui Fundației Mattei Dogan domnul Vincent Hoffmann-Martinot, prof. univ. dr. Laurențiu Ștefan, conf. univ. dr Silvia Marton, precum și  Excelenței Sale domnului Luca Niculescu, Ambasadorul României în Franța care au făcut posibil ca această extraordinară donație să ajungă rapid de la biblioteca Universității Ivry din Paris, unde au fost custodiate mult timp, la Biblioteca Centrală Universitară Carol I. Volumele vor fi inventariate și catalogate de către profesioniști din instituția noastră, iar o mică parte din acestea vor ajunge la New Europe College.

„Colecția Mattei Dogan va constitui un izvor neprețuit de cunoaștere pentru studenții, cercetătorii și cadrele didactice interesate de viziunea holistică asupra științelor socio-umane, după cum moștenirea gândirii savantului proprietar al acestor volume ne învață. Donația este importantă atât pentru istoria științelor sociale din secolul XX, cât și pentru utilizatorii bibliotecii noastre, atât din sediul central, precum și din filialele dedicate domeniilor conexe. Biblioteca Centrală Universitară Carol I are astfel ocazia de a recupera o parte majoră a evoluției științelor sociale europene și internaționale, la care nu a putut avea acces din cauza cenzurii impuse de regimul comunist” – a declarat Mireille Rădoi, Director General al BCU Carol I, exclusiv pentru DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel