Data actualizării:
Data publicării:

Fondatorul unei organizații israeliene de salvare este acuzat de abuz sexual. A câștigat un premiu pentru activitatea sa filantropica

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Fondatorul unei asociații de voluntari pregătiți să intervină în situațiile de urgență din Israel este acuzat de abuz sexual și viol. Șase dintre victimele sale au vorbit cu o publicație israeliană.

Yehuda Meshi-Zahav a fondat în 1989 o proeminentă asociație de salvare în Israel, numită Zaka, informează BBC. Organizația este formată din voluntari pregătiți să răspundă în cazuri de urgență. De curând a primit cea mai mare distincție civilă a țării, premiul Israel, pentru activitatea sa filantropică și de salvare. Publicația Haaretz a publicat joi acuzațiile aduse lui Meshi-Zahav, poliția urmând să lanseze o investigație. Acesta a renunțat la premiu și la șefia organizației.

Acuzațiile se întind pe perioade lungi de timp, iar cea mai veche plasează faptele în anul 1980. Haaretz a stat de vorbă cu 6 dintre victimele sale, care la momentul abuzului erau copii, adolescenți sau aveau în jurul vârstei de 20 de ani. O investigație pentru acuzații similare a fost deschisă în 2011, însă lipsa probelor au dus la închiderea cazului.

Faptele au fost prescrise în 5 din cele 6 cazuri, ceea ce înseamnă că poliția nu poate face nimic pentru respectivele victime. Al șaselea caz este al unei femei care a fost violată de Meshi-Zahav când avea în jur de 25 de ani, poliția cercetând împrejurările faptei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel