Fond de ten vara. Da sau nu?
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Dacă și tu faci parte din categoria doamnelor şi domnişoarelor care nu renunță niciodată la fondul de ten, iată câteva sfaturi utile despre cum să-l aplici în mod corect, mai ales pe timp de vară, pentru un machiaj impecabil în orice moment al zilei.

Ideal ar fi ca vara să folosim creme BB, CC sau DD ori, şi mai bine, doar o cremă cu SPF. Însă dacă îţi doreşti o acoperire cât de cât vizibilă şi nu poţi nicicum să renunţi la fondul de ten, atunci ar fi bine să alegi unul lichid, cu o textură cât mai uşoară, pe care să nu-l simţi greu pe piele şi să nu ai senzaţia că-ţi încarcă tenul.

Ce-i drept, vara, în zilele petrecute la plajă sau la piscină, pe călduri insuportabile când transpiraţia e prezentă în permanenţă, aplicarea machiajului poate da mari bătăi de cap. Nicicele mai bune sprayuri de fixare nu promit că machiajul va sta în loc după mai multe ore de stat în soare. De-aia şi este recomandat să nu purtăm nici măcar BB-uri pe faţă, decât doar dacă este nevoie. 

Alege un fond de ten cu textura potrivită

Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când alegi să folosești fond de ten vara este că pielea are nevoi diferite în funcție de anotimp. Vara, pe măsură ce temperaturile cresc, pielea tinde să transpire mai mult. Iar acest lucru poate duce la topirea produselor cosmetice pe care le aplici pe ea, inclusiv a mult iubitului fond de ten. Creeaz[ practic un efect de strălucire neplăcut și împiedică pielea să respire. De aceea, atunci când cumperi, este o idee bună să optezi pentru un produs țintit, diferit de cel pe care îl folosești în lunile reci (da, chiar dacă este preferatul tău). Optează pentru un fond de ten cu o textură lejeră, pe bază de minerale, care nu astupă porii, ideal pentru cele care suferă de acnee sau sunt predispuse la formarea de puncte negre;

Ce se întâmplă dacă chiar nu vrei să schimbi fondul de ten „obișnuit”?

În cazul în care nu poți ieși din zona de confort și vrei să optezi în continuare pentru fondul de ten „obișnuit”, este o idee bună să încerci să îl adaptezi puțin. Diluează-l cu o cremă hidratantă sau cu o cremă de protecție solară. Acest lucru va avea ca rezultat o formulă mai potrivită pentru temperaturile ridicate și îți va oferi un ten uniform și omogen.

Dacă se schimbă culoarea pielii, trebuie să se schimbe și fondul de ten

Poate părea banal, dar de prea multe ori, dependente de obiceiurile noastre, nu acordăm atenție unui detaliu care pentru un machiaj perfect este cu adevărat important: așa cum pielea își schimbă culoarea naturală în favoarea unui bronz frumos, și fondul de ten trebuie să urmeze această schimbare. De câte ori, de fapt, în grabă sau din lipsă de atenție, nu ai luat în considerare acest aspect? Cu siguranță de multe ori. Care este rezultatul? O diferență de culoare complet nenaturală între fața ta și restul corpului. De aceea, pentru un machiaj perfect, cu un efect super natural, este bine să iei în considerare culoarea pielii tale după expunerea la soare și să alegi o nuanță potrivită de fond de ten care să se potrivească cu tonul pielii. 

Pensulă sau burete?

Există două categorii de femei: cele care preferă să folosească o pensulă pentru a aplica fondul de ten și cele care optează pentru burete. Totuși, trebuie spus că acesta din urmă face o treabă mai bună în timpul sezonului estival și, într-adevăr, rezultatul final diferă foarte mult. Buretele permite aplicarea cu precizie a fondului de ten. Astfel, eviţi acumularea de produs și elimini excesul. Și, în același timp, „usucă” pielea în timpul utilizării sale. În acest fel, machiajul va fi mult mai uniform, mai aerisit și mai rezistent la căldură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel