Folosește-te de fructele de sezon și impresionează-ți familia: Clafoutis cu caise, un desert unic, gata în 10 minute
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube Rețeta Video
Sursa Foto YouTube Rețeta Video
Un desert rapid de făcut și delicios la gust, clafoutis de caise este rețeta perfectă de weekend.

Potrivit Cookaround, acesta este un desert rapid și excelent, mai ales dacă ai musafiri neașteptați sau dacă vrei să faci un desert fară să stai ore în șir în bucătarie. Încearcă această rețetă cu un rezultat uimitor.

Porții: 8 persoane 

Durata: 10 minute

Ingrediente:

CAISE 7 bucăți

ZAHĂR 100 gr

FĂINĂ 50 gr

LAPTE INTEGRAL 250 ml

OUĂ 2 bucăți

VANILINA 1 plic

SARE 1 praf

UNT pentru a unge forma 

Preparare

Clafaoutisul este un desert de ultimă oră, foarte rapid de pregătit și gătit, așa că porniți imediat cuptorul la 200°C și ungeți cu unt o formă, de preferință rotundă, de 23 cm diametru.

Întrucât clafoutis-ul este un desert care se poate servi fără a fi nevoie să-l porționezi, alegeți o formă care să fie plăcută de pus pe masă.

În timp ce cuptorul se încălzește, puneți făina și zahărul într-un bol. Adăugați cele două ouă și amestecați totul cu ajutorul unui tel. Când ați obținut un amestec omogen, adaugă praful de sare, plicul de vanilie și laptele rece și amestecă totul din nou. Luați forma unsă și aranjați caisele spălate și tăiate în jumătate cu partea tăiată în jos. Turnați peste el aluatul proaspăt preparat.

Coaceți timp de 40 de minute. După aproximativ 5 minute, după ce desertul a fost scos din cuptor, se presară pe deasupra mult zahăr granulat și se dă înapoi la cuptor pentru a carameliza zahărul la suprafață.

Desertul Claufoutis poate fi realizat cu orice fruct doriți după preferință: piersici, căpșune, prune, ananas.

Citește și...

Prăjitură dietetică, fără coacere. Este gata în 5 minute

Cum se prepară prăjitura dietetică fără coacere

Adaugă nucile în robotul de bucătărie şi mixează-le până obţii o făină fină. Adaugă curmalele şi continuă să mixezi până când acestea se mărunţesc foarte bine. Adaugă apoi restul ingredientelor şi mixează totul timp de 30 de secunde, scrie acasa.ro.

Răstoarnă conţinutul într-o tavă de tort cu fund detaşabil şi apasă cu putere, cu ajutorul mâinii, pentru ca prăjitura să nu aibă bule de aer şi să fie fermă. Înveleşte-o cu folie alimentară şi las-o la congelator măcar cinci ore înainte de a o servi.

Citește rețeta AICI.

Vezi și...

Rețetă de înghețată făcută în casă. Trucuri simple pentru un desert de vară gustos și răcoritor

Delicioasa rețetă de înghețată făcută în casă este ideală atunci când vrem să pregătim un desert aromat în zilele toride de vară. Înghețata făcută acasă este ușor de preparat, iar dacă vom folosi ingrediente de calitate, la final ne vom bucura de un desert sănătos și savuros. Iată câteva trucuri simple pentru un desert de vară gustos și răcoritor.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel