Folosește o lumânare și baia ta va fi mai curată ca niciodată: un truc la care nu te-ai gândit vreodată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Folosește o lumânare și baia ta va fi mai curată ca niciodată - un truc la care nu te-ai gândit vreodată. Sursa - Pexels
Folosește o lumânare și baia ta va fi mai curată ca niciodată - un truc la care nu te-ai gândit vreodată. Sursa - Pexels
În baie se acumulează majoritatea microbilor și bacteriilor, mai ales între plăcile de faianță de pe pereți, acolo unde se adună mereu murdărie. Așadar, c urățarea băii este una dintre cele mai mari provocări ale unei gospodine.

Există o soluție simplă pentru a restabili albul impecabil dintre plăcile de faianță din baie. Tot ce aveți nevoie este o lumânare albă simplă. După ce veți curăța plăcile de faianță cu un burete și detergentul pe care îl folosiți în mod obișnuit, luați lumânarea și frecați zonele dintre plăci. Repetați acest lucru pentru câteva secunde și veți vedea imediat rezultatele.

Scapă de furnici cu ajutorul unui ou fiert: iată ce trebuie să faci

Concentrați-vă în principal pe zonele în care gresia intră cel mai mult în contact cu apa, cum ar fi în zona dușului și a chiuvetei. Parafina din lumânare va crea un fel de peliculă de protecție.

Cu doar puțin efort, baia va arăta ca nouă. Murdăria care se acumulează între plăcile de faianță dă impresia unei case murdare și neîngrijite. Folosind o simplă lumânare poți spune la revedere efectelor umidității și murdăriei care se acumulează.

Super lipici, făcut acasă din câteva ingrediente din cămară: vei fi uimit de eficiența lui și de rezultate

Pe gresia  din baie se poate acumula, de asemenea calcar, din cauza contactului continuu cu apa. O modalitate ușoară de a scăpa de orice reziduu este să iei o sticlă cu pulverizator și să o umpli 70% cu apă fierbinte și 30% cu oțet alb. 

Pulverizați soluția preparată direct pe calcar și lăsați să acționeze cel puțin 30 de minute. După ce timpul a expirat, ștergeți suprafețele cu o cârpă moale absorbantă. Dacă petele nu dispar, folosiți doar oțet. Clătiți cu apă! 

 

BONUS. Praful de pe mobilă va rămâne doar o amintire: soluția este în bucătărie. Te-ai gândit la asta?

 

Dacă există un adevărat „dușman” pe care îl avem cu toții acasă, acesta este praful. De fapt, este una cele mai enervante probleme cu care toate gospodinele luptă în fiecare zi, dar, de multe ori, fără succes. 

Chiar și atunci când ștergi bine mobila, în scurt timp praful începe să se așeze din nou pe suprafețele curate. Praful este o problemă acută, mai ales, pentru persoanele care suferă de alergii.  


Cearșafuri parfumate după spălare: cu acest truc mirosul va rezista mai mult timp

Cu siguranță poți folosi o mulțime de detergenți și spray-uri cu ingrediente naturale, iar rezultatele pot fi eficiente. Ceea ce vă recomandăm, însă, este o metodă complet nouă și originală, la care probabil nici măcar nu v-ați gândit.

Ingredientul de care veți avea nevoie poate fi găsit în bucătărie. Și nu vorbim despre clasicul oțet sau bicarbonat de sodiu. Doriți să știi ce este?

Trei moduri neobișnuite de utilizare a cuptorului cu microunde, pe care, cu siguranță, nu le cunoșteai

Dacă și tu te lupți, zilnic, cu praful care se acumulează pe mobilă și pe toate suprafețele din casă, te vei bucura să afli că există o metodă alternativă, cu adevărat perfectă cu care îl poți elimina.

Dacă folosești acest ingredient vei vedea rezultate incredibile: vorbim despre tableta pentru mașina de spălat vase. Poate părea incredibil, dar acest produs este un adevărat aliat în casă, fiind folosit la mai multe treburi casnice. Prin urmare, dacă ai acasă o mașină de spălat vase, poți folosi tabletele, inclusiv când ștergi praful.

Procesul este foarte simplu. Luați apă fierbinte și puneți tableta, care trebuie să se dizolve. Folosiți, apoi, o cârpă din microfibră pentru a curăța mobila și toate suprafețele, uscându-se la final cu o cârpă curată de bumbac. Vei vedea că praful nu se va mai depune pe mobilă câteva zile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel