Folosește lămâile pentru îngrijirea personală: șapte trucuri cu adevărat geniale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Folosește lămâile pentru îngrijirea personală - șapte trucuri cu adevărat geniale. Folosește lămâile pentru îngrijirea personală - șapte trucuri cu adevărat geniale
Folosește lămâile pentru îngrijirea personală - șapte trucuri cu adevărat geniale. Folosește lămâile pentru îngrijirea personală - șapte trucuri cu adevărat geniale
Lămâia are numeroase beneficii asupra sănătății noastre: de la tratarea durerilor de gât până la tratarea indigestiei, de la hipertensiune arterială la probleme dentare.

Aceste beneficii se datorează elementelor extrem de nutritive conținute în acest fruct citric:  vitaminele C, B6, A, dar și calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc și multe altele.

Elimină punctele negre. Masează-ți fața cu o lămâie și lasă-o să acționeze zece minute. Este important să nu te expui la soare în timp ce fața este acoperită de suc de lămâie. După ce vă clătiți bine fața, veți observa și că pielea va fi mai fină.

Unghii puternice și sănătoase: două ingrediente din bucătărie, ieftine și eficiente, îți vin în ajutor

Hidratează buzele. Tăiați o lămâie, înmuiați un tampon de bumbac în sucul fructului și ștergeți buzele înainte de a merge la culcare.

Îngrijește pielea. Utilizați sucul de lămâie, proaspăt stors, ca o cremă hidratantă. Aplicați-l pe față cu ajutorul unui tampon de bumbac. În mod ideal, acest lucru ar trebui făcut seara, înainte de culcare. Dacă preferați să o faceți în timpul zilei, amintiți-vă să nu vă expuneți la lumina soarelui!

Cinci alimente care reduc pofta de dulciuri: încearcă-le și nu vei regreta nicio clipă

Redă strălucire părului. Pentru a da părului mai multă strălucire și pentru a-l deschide la culoare, aplicați pe păr suc proaspăt de lămâie și expuneți-vă la soare. Dacă doriți să mențineți și să îmbunătățiți rezultatul, este necesar să repetați procedura o dată pe săptămână.

Întărește unghiile. Pregătiți un amestec de suc proaspăt de lămâie și două linguri de ulei de măsline. Aplicați amestecul pe unghii, lăsați-l să stea așa 30 de minute. Vei fi uimit de rezultat.

Masca minune, care va reduce ridurile din jurul ochilor: rezultatul vizibil la două zile de la aplicare

Elimină impuritățile. Sucul proaspăt de lămâie poate fi folosit și împotriva impurităților pielii. Aplicați-l pe zona afectată și lăsați-l să acționeze aproximativ 15 minute înainte de a-l îndepărta cu apă rece. Nu expuneți pielea dată cu suc de lămâie la soare!

Deodorant natural. Lămâia este un excelent aliat împotriva mirosurilor neplăcute ale corpului nostru. Pentru a proteja axilele de mirosuri neplăcute, amestecați puțin suc de lămâie cu  miere și masați ușor zona, timp de câteva minute înainte de clătire.

 

BONUS. Cinci produse alimentare, pe care trebuie să le incluzi în dieta ta, dacă vrei să slăbești 

 

Aceste produse alimentare ne ajută să pierdem în greutate în mod eficient, precum și să ne îmbunătățim starea generală de sănătate.

Nutriționiștii spun că trebuie să consumăm mai des produse proteice, deoarece acestea ajută la pierderea în greutate, în mod eficient și în siguranță.  

Ouăle sunt o sursă foarte versatilă de aminoacizi. Fie omletă, ochiuri sau fierte, ouăle vor oferi 18g de proteine. În comparație cu alte surse de proteine, proteinele din ouă au cel mai mare procent de aminoacizi esențiali.

Albușurile de ou pot fi o modalitate grozavă pentru a-ți crește conținutul de proteine într-o dietă restrictivă energetic, însă gălbenușul de ou oferă, de asemenea, micronutrienți vitali precum seleniu și vitamine B.  

Gospodinele pricepute pun săpun solid în rezervorul vasului de toaletă: trucul te scapă de mirosurile urâte

Pieptul de pui și de curcan fără piele. Această carne este ideală pentru repararea țesuturilor și pentru susținerea mușchilor slabi, deoarece este săracă în grăsimi saturate și sodiu. Pieptul slab de pasare este o sursa excelenta de vitamine B, esențială pentru sinteza ADN-ului, producerea de energie și sănătatea creierului. În plus, conține seleniul antioxidant, care este important pentru imunitate și sănătatea tiroidei. 

O linguriță de zahăr va rezolva o problemă neplăcută din bucătărie. Metoda bunicilor noastre este de neînlocuit

Proteine ​​vegetale: boabe de soia, fasole, spanac și broccoli. Dacă ești vegetarian, ar trebui să incluzi proteine ​​vegetale în dieta ta. 

Somon și sardine. Acest pește este considerat o sursă excelentă de grăsimi Omega-3, un tip de grăsime care este antiinflamatoare și bună pentru inimă. Somonul ajută la pierderea în greutate în mod eficient, deoarece scade nivelul de insulină.

Roșiile sunt încă necoapte? Iată cum poți să le gătești: trucurile celor mai experimentați bucătari 

Fistic. Pe lângă proteine, fisticul este o sursă bună de fibre și grăsimi nesaturate. Fisticul poate satura organismul și poate preveni supraalimentarea.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel