Folosește acest produs în locul detergenților obișnuiți și vei economisi un pumn de bani
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 04 oct 2022, 09:23
WhatsApp
Folosește acest produs în locul detergenților obișnuiți și vei economisi un pumn de bani. Sursa - pixabay.com
Folosește acest produs în locul detergenților obișnuiți și vei economisi un pumn de bani. Sursa - pixabay.com
În vremuri dificile din punct de vedere economic, economisirea devine un obiectiv esențial. 

La economisire ne gândim și atunci când vorbim despre curățenia casei. Mai ales că există alternative naturale și ieftine la toți detergenții de pe piață.

În multe cazuri, aceste alternative nu sunt doar economice și eficiente, dar sunt și mai puțin agresive cu mediul înconjurător și cu suprafețele curățate.

Cu sfaturile de mai jos veți evita să cheltuiți un pumn de bani pentru a cumpăra detergenți scumpi.

Ustensilele de lemn, recipiente pentru bacterii. Nu le mai curățați cu detergent

Când te gândești la detergenții pe care îi folosești acasă, realizezi că scoți mulți bani din buzunare.  Spre exemplu, bucătăria și baia sunt două medii, care au nevoie de o serie de detergenți de diverse tipuri. Te gândești la aragaz, la podea, la obiecte sanitare, chiuvetă și multe altele.

Toate acestea nu fac altceva decât să mărească cheltuielile care trebuie efectuate la sfârșitul lunii. Din acest motiv, gospodinele istețe au creat un detergent foarte util și delicat pentru mediul înconjurător și suprafețe.

 

Cum se face detergentul de casă

 

Pentru a face un detergent natural în casă, pune două linguri de săpun de Marsilia și un pahar de peroxid de hidrogen într-un lighean cu apă caldă. Dozele depind de cantitatea de detergent care se face.

Amestecă bine pentru a combina ingredientele. Detergentul e gata. Înmoaie o cârpă în acest lichid, stoarce-o bine și curăță toate suprafețele murdare: mobilier, podele și obiectele sanitare.

Rezultatul va fi cu adevărat excepțional! Suprafețele vor fi curate, luminoase, strălucitoare și  parfumate. Încearcă această alternativă la detergenții agresivi de pe piață și, cu siguranță, nu te veți mai putea descurca fără ea. 

 

Vezi si:

 

Cum desfunzi scurgerea de la baie sau din bucătărie în cinci pași. Sfaturile instalatorilor cu experiență

 

În magazine, se găsesc întotdeauna produse chimice, care ajută la desfundarea scurgerii din baie. Cu toate acestea, orice instalator spune că produsele chimice sunt destul de agresive cu conductele. Prin urmare, în mod ideal, ar trebui să apelați la produse alternative.

Pentru a desfunda o scurgere înfundată veți avea nevoie de: o șurubelniță, un cablu din plastic, foarfece, oțet, bicarbonat de sodiu și o cârpă. Nu uitați și de o pereche de mănuși de cauciuc, ca să nu vă murdăriți.

Pasul 1: Scoateți grătarul care acoperă scurgerea. Folosiți șurubelniță dacă este înșurubat. 

Pasul 2: Îndepărtați orice murdărie vizibilă de pe grătar și din partea superioară a scurgerii.

Oțetul și bicarbonatul de sodiu au un concurent. Iată cu ce produs toaleta ta va străluci

Pasul 3: Faceți niște „crestături” cu foarfecele pe cablul de plastic, apoi băgați cablul în scurgere și faceți mișcări circulare. Veți vedea că, atunci când veți scoate cablul, acesta va fi plin de fire de păr. Repetați procedura până când veți îndepărta toate reziduurile.

Pasul 4: Turnați  100 de grame de bicarbonat în scurgere, apoi 100 ml de oțet. Acoperiți scurgerea cu o cârpă. Lăsați amestecul să „fiarbă” în scurgere timp de 10 minute, apoi clătiți cu apă cât mai fierbinte.

Pasul 5: Puneți la loc grătarul scurgerii și bucurați-vă de rezultate.

 

Vezi și:

 

Scapă de mucegaiul din jurul ferestrelor cu mijloace ieftine și eficiente

 

Atunci când în casă este frig, iar afară umiditatea este ridicată, în jurul ferestrelor apare mucegai.

La primele urme de mucegai, trebuie luate măsuri Gospodinele cu experiență cunosc câteva mijloace, care te vor ajuta să scapi de mucegai cu un efort minim și folosind mijloace improvizate.

Cel mai adesea, mucegaiul negru apare în colțuri, în jurul garniturii geamului de termopan, pe elementele de fixare și pe balamale. Toate aceste zone trebuie prelucrate cu atenție.

Trusa de prim ajutor de pe pervaz: iată plantele pe care trebuie, neapărat, să le cultivi

Pentru a elimina mucegaiul negru de la ferestre, încearcă înălbitor. Înmoaie câteva bucăți de hârtie igienică în înălbitor și lipește-le pe zonele afectate de mucegai. Asigură-te că hârtia este lipită bine de zonele mucegăite. Lăsă hârtia lipită de zonele afectate de mucegai circa12 ore. După ce timpul a expirat, vei vedea că mucegaiul a dispărut complet.

În loc de hârtie igienică poți folosi cârpe de bumbac. Dacă dorești poți înlocui înălbitorul cu alte produse, destinate combaterii mucegaiului. Aceste produse pot fi achiziționate din majoritatea supermarketurilor. 

Adaugă acest ingredient în mașina de spălat și hainele vor avea un miros unic 

Și dacă ai mai multă încredere în metodele populare de a scăpa de mucegai, atunci poți face acasă următorul preparat. 

Se ia 100 grame de apă, 50 grame de oțet, 50 grame de  peroxid de hidrogen și 25 grame de acid boric. Amestecă bine toate ingredientele. Înainte de a le aplica pe zonele cu mucegai, încălzește  amestecul și acoperă zonele afectate de mucegai. Lăsă-l să acționeze câteva ore și apoi spălă zonele cu apă curată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?