Fodor, incompatibilă, nu mai e primarul Sibiului. Prefectul: Nu-mi permit să execut politic pe cineva
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
În direct la România TV, Adela Muntea, prefectul județului Sibiu, a făcut precizări cu privire la încetarea mandatului de primar al Sibiului, exercitat de Astrid Fodor. 

”Eu nu îmi permit să execut politic pe cineva, eu nu pot decât să îmi îndeplinesc obligațiile legale pe care le am în calitatea de prefect. Printre obligațiile legale, principala obligație în cazul de față este emiterea ordinului prin care constat încetarea de drept, înaintea expirării duratei normale a mandatului primarului. Deci eu constat, în temeiul legii, o situație care există. Până la urmă acest ordin este doar o formalitate prin care iau act de o situație juridică preexistentă”, a declarat Adela Muntean, în direct, la România TV. 

Întrebată de Victor Ciutacu dacă primarul Sibiul se mai află în ”scaunul de primar”, prefectul județului a răspuns: 

”Nu, nu mai este. Ordinul de prefect cu privire la constatarea încetării de drept a mandatului poate fi atacat în instanță la contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare. După ce este contestat, instanța poate să suspende sau nu efectele ordinului până la judecarea cauzei și a legalității acesteia”, a mai precizat Adela Muntean. 

Prefectul judeţului Sibiu a semnat astăzi documentul prin care se ia act de încetarea mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, pentru incompatibilitate, situaţie constatată de către Agenţia Naţională de Integritate.

Astrid Fodor susține că va contesta ordinul

"Voi contesta acest ordin emis de doamna prefect şi în primă fază voi cere suspendarea lui şi aşteptăm primul termen. Motivele le voi explica în contestaţie. Eu acum am aflat, de două minute de ordinul doamnei prefect şi nu fac afirmaţii deocamndată. Nu discut acum motivele", a precizat Astrid Fodor, primarul Sibiului, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel