Focuri de armă la o paradă în Chicago / Update: Atacatorul a fost reţinut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Focuri de armă au fost auzite, luni, la o paradă de 4 iulie din suburbia Highland Park a oraşului Chicago.

Update: Joe Biden, mesaj după tragedia din Chicago. 

Afirmând că este "şocat", preşedintele democrat Joe Biden a promis într-o comunicat ca va continua lupta împotriva "epidemiei de violenţă comisă cu arme de foc" după această nouă vărsare de sânge.

Dimineaţă devreme, sute de oameni, printre care multe familii cu copii, îşi ocupaseră locurile pe trotuarele din Highland Park pentru a participa, ca peste tot în Statele Unite, la tradiţionala paradă de 4 iulie, o zi de sărbătoare la începutul verii.

În timp ce fanfarele liceelor defilau pe străzi, o rafală de tiruri a răsunat. "Am auzit aproximativ 50 de focuri de armă, cu toţii am crezut ca sunt focuri de artificii", a comentat pentru CNN o femeie care a asistat la tragedie, Zoe.

"La un moment dat, am văzut o fată plină de sânge, nu mai văzusem aşa ceva niciodată", a adăugat ea, descriind o "mare de panică în care oamenii cădeau unul după altul".

Tirurile şi busculada au făcut multe victime. "La ora actuală, ştim că cel puţin şase persoane au murit" şi "că 24 au fost transportate la spital", a declarat primarul oraşului, Nancy Rotering, într-o conferinţă de presă.

"În timp ce ne adunasem pentru a ne sărbători libertatea, trebuie să deplângem tragica pierdere de vieţi şi să trecem peste teroare", a subliniat ea, conform Agerpres.

Update: Atacatorul a fost prins 

Poliţia l-a arestat pe suspectul atacului armat care a făcut luni cel puţin şase morţi şi 26 de răniţi în cursul unei parade în apropiere de Chicago pentru ziua de 4 iulie, comentează AFP.

Tragedia, într-o ţară aflată încă sub şocul unei recente serii de atacuri armate, a avut loc la Highland Park, în nordul Statelor Unite.

Sute de poliţişti l-au căutat pe tânarul care, înarmat cu o puşcă puternică, a tras în mulţimea adunată în acest oraş cu 30.000 de locuitori, situat pe malul lacului Michigan.

Individul s-a urcat pe acoperişul unui magazin, semănând panică înainte de a fugi, scrie Agerpres.

Poliţia identificase un suspect, Robert - zis Bobby - Crimo, 22 de ani şi "din regiune". Ea a difuzat fotografia unui tânăr cu o faţă trasă şi cu tatuaje.

"Fiţi foarte vigilenţi, această persoană este un fugar", a avertizat unul dintre purtătorii de cuvânt ai poliţiei, Christopher Covelli. "Este considerat înarmat şi foarte periculos", a adăugat el.

După o scurtă urmărire cu maşina, suspectul a fost reţinut "fără incidente", a declarat luni seară presei şeful poliţiei din Highland Park, Lou Jogmen.

Individul are mai multe pagini pe internet, unde este prezentat ca un muzician din Chicago numit "Awake the rapper".

- ştirea iniţială - 

„Ajutăm poliţia din Highland Park după ce pe traseul defilării s-au tras focuri de armă”, au postat pe Twitter serviciile şerifului din comitatul Lake.

„Sărbătoarea de 4 iulie este anulată, vă rugăm evitaţi centrul Highland Park”, a adăugat municipalitatea locală pe pagina sa de Facebook.

Potrivit media locale, mai multe persoane au fost rănite, dar nicio sursă oficială nu a furnizat până acum un bilanţ. Canalul WGN TV, care citează surse neidentificate din cadrul forţelor de ordine, a relatat că cel puţin o persoană ar fi fost ucisă şi mai multe rănite. Brad Schneider, care reprezintă statul Illinois în camera inferioară a Congresului SUA, se afla în localitatea de pe malul Lacului Michigan când s-au produs focurile de armă. „Echipa mea şi cu mine venisem pentru începutul defilării, când au început focurile de armă”, a postat acesta pe Twitter.

Parada a fost întreruptă la aproximativ zece minute după ce începuse, provocând fuga a sute de oameni, scrie ziarul Chicago Sun-Times, notează Agerpres.

UPDATE: Atacatorul de la parada de 4 iulie din suburbia Highland Park a oraşului Chicago pare să fi tras în mulţime de pe acoperiş, au declarat oficiali locali, precizând că acesta este încă în libertate dar că nu există indicii că acesta s-a baricadat şi a luat ostatici.

Bilanţul atacului armat ar fi crescut la şase morţi şi 24 de răniţi.

Suspectul, descris de poliţie drept un bărbat alb în vârstă de 18-20 de ani, este „considerat înarmat şi periculos”. Oficialii locali au declarat în cadrul unei conferinţe de presă că o armă a fost recuperată la faţa locului. 

Vezi și / Nicolae Ciucă, de Ziua Indenpendenţei SUA: Am încredere că Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite va continua să contribuie semnificativ la nivel bilateral, regional şi transatlantic

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, cu ocazia Zilei Independenţei SUA, că progresele făcute în cooperarea bilaterală se vor multiplica, iar „Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite va continua să contribuie semnificativ la nivel bilateral, regional şi transatlantic”.

„La mulţi ani de Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii, prietenului şi partenerului nostru strategic de 25 de ani! Fie ca relaţia noastră să devină mai puternică, pe măsură ce România rămâne inspirată de exemplul Statelor Unite de autodeterminare şi consolidare a valorilor democraţiei. Am încredere că progresele pe care le-am făcut în cooperarea noastră se vor multiplica, iar Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite va continua să contribuie semnificativ la nivel bilateral, regional şi transatlantic. Happy 4th of July poporului American şi Statelor Unite ale Americii!”, a transmis Nicolae Ciucă, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel