Atac armat în Moscova, la sediul Wildberries. Doi morți și șapte răniți, după ce cea mai bogată femeie din Rusia a avut o dispută cu fostul soț
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Au avut loc focuri de armă în Moscova.

Doi oameni au fost ucişi şi alţi şapte răniţi miercuri cu focuri de armă la sediul din Moscova al firmei de vânzări online cu amănuntul Wildberries, cea mai mare de acest tip din Rusia, informează Reuters şi AFP, conform Agerpres.

Fondatoarea şi acţionara majoritară a companiei, Tatiana Bakalciuk, şi soţul ei Vladislav, de care este despărţită şi care deţine un pachet minoritar de acţiuni la Wildberries, s-au acuzat reciproc de incident. Ambii afirmă că situaţia s-a produs după ce la sediu a sosit un grup din care făcea parte şi Vladislav.

Comitetul de Anchetă al Federaţiei Ruse, care investighează infracţiunile grave, a comunicat că examinează locul faptei.

Comitetul a informat într-un comunicat că unul din cei ucişi era agent de securitate, iar agenţia de presă RIA, preluată de Reuters, a transmis că doi dintre răniţi sunt poliţişti, iar 30 de suspecţi au fost reţinuţi. Numele lor nu au fost precizate.

Wildberries a anunţat în iunie că intenţionează să fuzioneze cu o firmă mai mică de publicitate outdoor, cu scopul de a crea o platformă de tranzacţii digitale. Vladislav s-a opus fuziunii, menţionează Reuters.

Dispută între Tatiana și Vladislav

Conform presei ruse, directorul adjunct al administraţiei prezidenţiale Maksim Oreşkin a fost numit ca administrator pentru implementarea acordului. Kremlinul a afirmat că preşedintele Vladimir Putin a fost de acord, însă nu se va amesteca în procedură.

La sfârşitul lui iulie, Tatiana - prezentată în topul revistei Forbes drept cea mai bogată femeie din Rusia - a anunţat că a cerut divorţul de Vladislav. Ea este mamă a șapte copii și fostă profesoară de engleză, având o avere de 8,8 miliarde de dolari.

Miercuri, ea şi compania au declarat că un grup de persoane înarmate condus de Vladislav a încercat să intre cu forţa în sediul Wildberries. Vladislav a negat că el sau reprezentanţii săi ar fi fost înarmaţi şi a susţinut că venise doar pentru o discuţie de afaceri, iar agenţii de securitate ai firmei RVB, rezultate prin fuziune, au tras asupra lui şi a colegilor săi.

Wildberries a comunicat că nu fusese programată nicio întrevedere cu Vladislav şi a publicat imagini video înregistrate în clădire, în care se vede o încăierare la capătul unui coridor şi se aud focuri de armă. Alte filmări, realizate din exterior şi difuzate în mediile sociale, arată mai mulţi oameni fugind către intrare sau scoţând arme de foc; sonorul include de asemenea focuri de armă.

Firma care a început doar ca o platformă online de revânzare a articolelor de îmbrăcăminte livrează acum orice, de la electronice la produse pentru bucătărie, având o cifră de afaceri de ordinul miliardelor de dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel