Foc de artificii la Donețk, azi noapte, după recunoașterea de către Putin a celor două republici separatiste / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foc de artificii la Donețk, azi noapte, după recunoașterea de către Putin a celor două republici separatiste  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foc de artificii la Donețk, azi noapte, după recunoașterea de către Putin a celor două republici separatiste / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Etnicii ruși din regiunile separatiste din Ucraina au celebrat independența, recunoscută de președintele Putin, cu focuri de artificii.

Separatiștii din Donbas au celebrat recunoașterea independenței celor două republici din estul Ucrainei cu focuri de artificii. La scurt timp după ce Vladimir Putin a semnat recunoașterea independenței Donețk și Lugansk, etnicii ruși au ieșit pe străzi și au lansat artificii în semn de bucurie față de decizia președintelui rus.

Putin a ordonat armatei ruse să intervină pentru menținerea păcii în Donețk și Lugansk

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut declarații despre situația din Ucraina. Acesta a vorbit despre istoria care leagă Kremlinul de Kiev, dar și despre URSS. Totodată, el și-a explicat decizia de a recunoaște Republicile Populare Donețk și Lugansk. El a menționat că se adresează cetățenilor Rusiei și compatrioților din Ucraina. Putin a ținut să menționeze câți bani a dat Kremlinul Ucrainei în anii de după destrămarea URSS.

"Dragi cetățeni ai Rusiei, dragi prieteni, subiectul discursului meu îl reprezintă evenimentele din Ucraina și de ce este atât de important pentru noi, pentru Rusia. Situația din Donbas a devenit din nou critică, acută. Astăzi mă adresez direct dvs. nu numai pentru a evalua ceea ce se întâmplă, ci și pentru a vă informa despre deciziile luate, despre posibilii pași în această direcție. Va trebui să vorbim în detaliu și în detaliu. Problema este foarte serioasă. Ucraina nu este doar o țară vecină, sunt camarazii noștri, rudele, printre care nu se află doar colegi, prieteni, foști colegi, ci și rude, oameni legați de noi prin sânge, legături de familie. (...)  Trecutul nu îl schimbi, dar noi trebuie să vorbim despre aceste lucruri. Nu dau vina pe nimeni. Astăzi vreau să spun cum s-a întâmplat.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, luni seară, armatei ruse să intervină pentru misiuni de "menţinere a păcii" în regiunile separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, după recunoaşterea independenţei acestora, conform Mediafax (citește mai mult AICI). 

Țările care susțin Rusia pentru recunoașterea independenței Donețk și Lugansk. Putin e prezentat ca un salvator. "Sincerele noastre felicitări!"

Deși Majoritatea țărilor din Occident și SUA au venit deja cu o reacție și au condamnat dur recunoașterea independenței Donețk și Lugansk ( Vezi AICI știrea), există și câteva țări care îl susțin pe Vladimir Putin pentru decizia sa.

Președintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a anunțat că susține decizia președintelui rus de a recunoaște independența Republicilor Populare Donețk și Lugansk și a numit-o singura cale de ieșire din impasul politic „unde Ucraina și patronii săi au condus pe toată lumea”. El susține că acesta este un triumf al justiției, scrie Interfax.

”În discursul său, Vladimir Vladimirovici, ca întotdeauna, și-a argumentat poziția cu dovezi de nerefuzat, fapte istorice și o opinie fermă”, a spus Kadîrov. ”Nu există nicio îndoială că decizia sa este un pas echilibrat, strategic, care vă îndeamnă să faceți cel mai important lucru - să salvați vieți umane.” susține el (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel