Data publicării:

FNGCIMM, rezultate remarcabile în ultimii 4 ani. Dumitru Nancu: România a fost așezată pe primul loc la nivel european / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Dumitru Nancu, directorul general al F.N.G.C.I.M.M. a vorbit despre rezultatele Fondului din ultimii patru ani.

Dumitru Nancu, director general la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), a explicat, în cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, care sunt rezultatele instituției în ultimii 4 ani de activitate.

„În perioada 7-8 februarie 2024 am fost la Luxemburg, iar Fondul Național de Garantare a așezat România pe primul loc în ceea ce privește volumul și nivelul garanțiilor acordate pe cele două scheme de ajutor de stat: cea de pandemie și cea pentru firmele care au fost afectate ca urmare a agresiunii Rusiei asupra Ucrainei.

Am preluat F.N.G.C.I.M.M. în 2020 când avea un singur program, „O familie, o casă“. Chiar și acela era nefuncțional. Nu puteai să achiziționezi o locuință cu 40.000 de euro. Personalul instituției număra 194 de persoane. Am mărit rețeaua teritorială și suntem 230 acum și am reușit să acordăm în cei 4 ani de activitate 153.000 de garanții, care reprezintă 42% din garanțiile pe care Fondul le-a acordat în 18 ani. Ne apropiem vertiginos de cifra de 500.000 de garanții.

De asemenea, mi-am propus crearea de noi produse, iar în acest sens am introdus mai multe programe guvernamentale noi și un program pe surse proprii. E vorba de IMM Invest, IMM Invest Plus, Garant Construct, Agro IMM Invest, IMM Leasing, IMM Factoring, Noua Casă și noul OPTIMM, un program pe surse proprii“, a spus Dumitru Nancu la interviurile DC News.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  FNGCIMM, sprijin pentru românii din diaspora. Dumitru Nancu: Impact mare pe balanța comercială / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel