FMI scumpește carburanții. Rezultatul: se scumpesc alimentele
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Noul acord cu Fondul Monetar Internațional aduce scumpiri în lanț. Se scumpesc facturile la energie electrică și gaze naturale, se scumpesc carburanții. Pe principiul o veste proastă nu vine niciodată singură, orice creștere a prețului la energie electrică și carburanți duce la o majorare a prețului la alimente. 

Premierul a declarat, după discuțiile cu FMI, că Guvernul va introduce o acciză de 7 eurocenţi la litrul de carburant, fie benzină, fie motorină. Banii vor fi vărsaţi într-un fond special destinat investiţiilor în infrastructura rutieră.

"Este o idee mai veche, de când domnul Fenechiu era ministru, de a introduce o anumită taxă pe preţul benzinei, motorinei, care să alimenteze numai şi numai fondurile necesare pentru construcţia de infrastructură rutieră. Deci, nu ca venituri la bugetul general, ci numai şi numai venituri pentru construcţia de infrastructură. Trebuie să o analizăm şi să vedem, nu o resping în niciun caz de la început", a declarat premierul Victor Ponta.

Ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, a completat, în cadrul emisiunii "Ediție de Seară" de la România TV, că "taxa suplimentară de 7 eurocenți pe litrul de combustibil are ca destinație finanțarea proiectelor de infrastructură rutieră. Nu intră în oala mare a bugetului", adică taxa suplimentară este pentru autostrăzi. El a completat că "rovigneta este tot o taxă care se colectează pentru drumuri naționale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel