FMI, apel către România. "Să nu pună în pericol…"
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto: rt.com
Foto: rt.com
Fondul Monetar Internațional (FMI) a făcut un apel, marți, către România pentu a nu pune în pericol progresele din ultimii ani. 

Apelul FMI vine în privinţa ţinerii sub control a cheltuielilor, în condiţiile în care guvernul condus de Victor Ponta pare că va încheia anul viitor programul cu instituţia financiară.

"Există un angajament din partea României să continue consolidarea situaţiei fiscale. Aşteptăm ca acest angajament să fie respectat", a declarat, la Sofia, Guillermo Tolosa, reprezentantul FMI în România şi Bulgaria.

Sirop glucoză-fructoză, îndulcitor ce hrănește celulele canceroase

"A fost făcut un efort atât de mare pentru ca economia să devină mai puternică şi mai rezistentă la şocuri, prin această stabilitate sporită rezultată din faptul că starea conturilor bugetare este mult mai bună decât în urmă cu şase ani. În acest condiţii, credem că este extrem de important pentru România să nu pună în pericol acest progres considerabil", a mai spus Tolosa, potrivit Mediafax. 

FMI a susținut România în 2009, când țara a suferit o recesiune dureroasă. A încurajat reducerea deficitului bugetar și implementarea reformelor, prin acorduri ce au refăcut credibilitate în fața investitorilor străini. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel