FMI anticipează creștere de 1,5%, deficit de 4,4% și inflație de 4% în 2011
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
fmi
fmi

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat că în cadrul unei întâlnir pe care a avut-o cu reprezentanții FMI, aceștia au anticipat o creștere economică de 1,5%, un deficit de 4,4% și o inflație de 4%.

Ponta a spus, răspunzând unor întrebări, că reprezentanţii FMI au prezentat PSD aceste prognoze, cu care PSD nu este de acord. El a spus că, dacă deficitul bugetar luat în calcul la întocmirea bugetului de stat pe 2011 va fi de 4,4%, atunci Guvernul va trebui să mai reducă un miliard de la capitolul cheltuieli.

"Dacă miliardul de euro care va fi redus din buget va fi redus din cheltuielile cu bunuri şi servicii, adică de la firmele PDL, PSD va susţine această măsură, dar dacă banii vor fi reduşi iar din pensii şi salarii, nu", a completat el.

Ponta a afirmat că întâlnirea de joi cu reprezentanţii FMI, CE şi ai Băncii Mondiale a dus la un dialog "mult mai serios şi mai bun" decât la alte întâlniri.

El a spus că a prezentat şi soluţiile economice ale PSD, în principal anularea diminuării salariilor bugetarilor, menţionând că răspunsul oficialilor FMI nu a fost nici pozitiv, nici negativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel