Fluidizarea traficului și transportul în comun din București. Cătălin Cîrstoiu (PNL-PSD) arată care e soluția / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit despre fluidizarea traficului în Capitală și transportul în comun din Municipiul București.

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit despre transportul în comun din Capitală.

„S-au cumpărat autobuze din Turcia (n.r. în București) la preț mai ridicat decât autobuzele Mercedes luate de Emil Boc la Cluj. O fi bine?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Exemplul de la Cluj e bun.“, a replicat Cătălin Cîrstoiu.

„STB-ul se plânge, pe bună dreptate, că mentenanța și defecțiunile acestor autobuze sunt nepermis de costisitoare“, a completat Bogdan Chirieac.

„A fost un proces de achiziție publică pe care nu pot să-l comentez. Gândiți-vă ce ar fi dacă pe prima bandă nu ar mai exista mașini parcate? Se pot face niște studii de fezabilitate la nivel de Capitală, care pot duce la construcția de parcări subterane, unde oamenii pot să-și parcheze mașinile în siguranță. S-ar crește numărul de spații verzi, s-ar crea niște benzi utile circulației mașinilor și s-ar reduce nivelul de poluare. În final s-ar scădea timpii pe care oamenii îi petrec în trafic.

Ar fi ipocrit să spun că traficul în București se va decongestiona. Trebuie luate niște măsuri cu efecte în timp“, a punctat Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL.

Acesta a vorbit și despre benzile unice din Capitală, spunând că dacă acestea ar fi monitorizate în totalitate „ar exista niște timpi de parcurs între anumite puncte, care ar da o predictibilitate transportului public“.

„Dacă am avea un transport public eficient și oamenii ar avea predictibilitatea timpilor, ar fi mult mai util pentru cetățeni să-l folosească“, a mai punctat candidatul PSD-PNL.

 

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI:

 

Bugetul Capitalei a fost aprobat - mesajul lui Cătălin Cîrstoiu

„Salut decizia reprezentanților PSD și PNL, din Consiliul General al Capitalei, de a aproba bugetul Capitalei. Le mulțumesc că au dat curs propunerii mele de a debloca această situație, mai ales ca am lucrat împreună cu dânsii la setul de amendamente care au fost aprobate azi. Consider că proiectele bucureștenilor nu trebuie să fie întârziate din cauza campaniei electorale. Votul de azi din Consiliul General ne arată de ce e important ca viitorul primar general să aibă susținerea principalelor forțe politice. Asta îmi dă încredere că voi putea accelera dezvoltarea Capitalei, într-un ritm mai rapid, pe care mi-l doresc de multă vreme, la fel ca toți bucureștenii!

Amendamentele votate astăzi:

1. Suplimentarea bugetului pentru acoperirea subvenției STB cu suma de 200 mil lei

2. Suplimentarea bugetului pentru acoperirea subvenției la căldura cu suma de 200 mil lei

3. Suplimentarea bugetului DGASMB cu 150 mil pentru acoperirea parțială a datoriei înregistrate la plata stimulentelor pentru persoanele cu dizabilități până la nivelul lunii iunie a anului 2023

*În propunerea lui Nicușor Dan nu se acoperă datoria. Este doar până la nivelul lunii decembrie 2022

4. Alocarea sumei de 25 mil lei pentru continuarea lucrării cu obiectivul: „Banca de alimente”

5. Alocarea sumei de 25 mil lei pentru finanțarea blocului social Bd. Ghencea

6. Suplimentarea sumelor cu privire la elaborarea PUZ-ului și la documentația pentru exproprierea obiectivului „Penetrație Splaiul Independenței - Ciurel - Autostrada București - Pitești”“, a transmis medicul Cătălin Cîrstoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel