Data actualizării:
Data publicării:

Florin Zamfirescu, la pensie, după 50 de ani de activitate: "Gata! Lumea mea a apus. Eu acum trăiesc"

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Florin Zamfirescu a ieșit la pensie, de aproape 7 ani, și pare să fie împăcat cu situația. Actorul a refuzat mai multe proiecte.

"Sunt vreo 6-7 ani. Domnule, a fost un mic șoc, pentru că a venit intempestiv. A venit un pic brusc din cauza acelei persoane al cărei nume nu am să îl mai pronunț în viața mea. Cine știe despre cine e vorba știe, cine nu știe, nu știe și nu vreau să mai știe. Pentru că ea, după ce nu o mai fi, care persoană e feminină, nu o să se mai audă nimic despre ea. Așa că nu are rost să îi întăresc eu acum, să-i fac terenul existenței. Dar, în afară de faptul că a fost puțin șocant, mă simt foarte bine. M-am obișnuit cu liniștea, m-am obișnuit cu lipsa de program. Adică, programul mi-l fac eu. Nu îmi mai face nimeni programul și asta mi se pare foarte bine. M-am adaptat, mi-e bine", a spus Florin Zamfirescu pentru viva.ro.

"La teatru mă duc ca spectator. Și acum, de curând, am fost să îl văd pe domnul Rebengiuc în „Tatăl, la Teatrul Bulandra. Cum să nu îmi fie dor de teatru? Teatrul e ceva care face parte din existența noastră, a tuturor", a mai precizat actorul.

"Lumea mea a apus"

"Propuneri din acestea (n.r. de proiecte) au tot venit. Și pentru teatru, și pentru film. Și le-am răspuns uneori, chiar cu regret, că, dacă m-am retras, retras rămân. Adică nu vreau să mă joc de-a alba-neagra, de-a uite-o, nu e, m-am retras, am revenit… Gata! Lumea mea a apus. Eu acum trăiesc, mă uit în jur și-mi dau seama că trăiesc într-o lume total diferită. Mă uit și la tinerii actori... Talentați, că talentul nu dispare, dar sunt pe un alt calapod. Au alte gusturi.

Simt ceea ce simțea probabil și bunicul meu când critica prezentul său de atunci, cu care eu nu eram de acord: "Stai, tata mare, că nu știu ce….". Și mi se pare că dreptatea întotdeauna este a celor tineri, viitorul, să nu zic chiar prezentul, este al lor, iar noi, care ne-am trăit prezentul nostru, e bine să stăm deoparte și să lăsăm tinerii, nepoții să se desfășoare. Sper să nu ajungem într-un moment de autodistrugere. Că este posibil și așa ceva. Și, atunci, dacă o fi să ajungem acolo, așa a fost să fie, asta e", a mărturisit Florin Zamfirescu.

Vezi și: Ce relație există între actorul Florin Zamfirescu și nepoții săi: "Fac parte din altă lume. Nu avem dialog"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel