Florin Zamfirescu, explicații în scandalul propagandei rusești de la TNB: Sunt băgat în povestea asta
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Florin Zamfirescu, explicații în scandalul propagandei de la TNB: Sunt băgat în povestea asta / Foto: Facebook Florin Zamfirescu
Florin Zamfirescu, explicații în scandalul propagandei de la TNB: Sunt băgat în povestea asta / Foto: Facebook Florin Zamfirescu
Florin Zamfirescu a venit cu explicații în scandalul propagandei rusești de la Teatrul Naţional Bucureşti.

Florin Zamfirescu a explicat la Realitatea Plus cum s-a ajuns la scandalul propagandei rusești, încheiat cu o anchetă a poliției, după distribuirea neautorizată a unei publicaţii naționaliste în sala de spectacole a Teatrului Național București. Actorul a spus că are legătură cu publicația "Certitudinea" prin faptul că îl cunoaște pe redactorul șef și chiar a publicat articole la această revistă.

"Sunt băgat în povestea asta pentru că, în urmă cu mai bine de un an, prietenul meu Miron Manega, mi-a zis că vrea să facă o mare revistă, "Certitudinea" și îmi propune și mie "nu vrei să fi colaborator?", eu i-am spus că nu știu dacă fac față.

Până la urmă m-am gândit că aș putea scrie critică de teatru, pentru că sunt unele spectacole care pe mine personal mă nemulțumesc. Am și publicat câteva cronici, referitor la un spectacol, n-am mers neapărat pe critici, am mai și lăudat. Asta e contribuția mea la această revistă," a afirmat Florin Zamfirescu, în cadrul emisiunii "Legile Puterii", moderată de Alexandra Păcuraru.

VEZI ȘI: Bulai și Zamfirescu, tachinări în direct: Sunteți mamă sau tată? / Dacă sunteți străbunică, poate sunt și eu altceva

Actorul a mai mărturisit că a citit primele numere și i-au plăcut, pentru că "spunea lucrurile mai pe șleau." Florin Zamfirescu a povestit și cum s-a ajuns la distribuirea publicației în sala de spectacol.

"M-a sunat cineva de la revistă, că editorul publicației a rămas cu retururi și că dacă-l poate distribui și la teatru și a venit cineva la TNB și a început să le pună pe scaune în sală, eu i-am zis "Băi, nu știu dacă e în regulă, trebuia vorbit cu directorul.", a mai spus acesta.

Mircea Rusu, directorul TNB: Eu nu am știut nici cine a distribuit publicația, nici ce conține

Mircea Rusu a spus că nu știa ce conține această publicație.

"Dan Ungureanu, care face parte din conducerea ziarului acela și l-a adus din proprie inițiativă la acest spectacol, pentru că nu se prea vindea, erau niște retururi, le-a adus acolo. (...) Nu a avut niciun consimțământ, nici al dl. Manega care este redactorul-șef al publicației. Am văzut ziarul pe scaune, dar am înțeles că au fost puse de organizatori. noi dacă închiriem o sală, ne-am gândit că sunt distribuite de organizatori. Am văzut și am citit câteva numele din publicație și eu și le-aș fi da permisiunea să fie distribuite în sala de spectacol. Nu sunt antisemit, nu sunt prorurești, e adevărat că promovează o tentă de naționalism mai vehement, dar e adevărat că n-am citit toate numele," a afirmat directorul TNB, Mircea Rusu, în cadrul aceleiași emisiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel