Florin Rotaru, pilotul MIG-ului prăbușit la Fetești. Totul despre viața ofițerului care a salvat mii de vieți
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Florin Rotaru
Florin Rotaru
Pilotul care a murit carbonizat în accidentul aviatic de la Fetești în timp ce a salvat viața oamenilor care se aflau la show-ul demonstrativ se numește Florin Rotaru, era locotenent-comandor și avea numai 36 de ani. 

Florin Rotaru este locotenentul-comandor care și-a pierdut viața în urma accidentului aviatic de la Fetești. Bărbatul era căsătorit și avea doi copii.

Zbor lin domnule locotenent-comandor Florin Rotaru!

Locotenent-comandorul Florin Rotaru avea 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă a Bazei 86 Aeriană Fetești.

Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005.

Ofițerul era căsătorit și avea doi copii.

Din ordinul ministrului Apărării Naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate.

Luni, 9 iulie, începând cu ora 8.15, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru., este mesajul oficial postat de MApN pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel