Florin Roman: PSD a orchestrat o întâlnire doar cu cei care susţin pensiile speciale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat marţi, după dezbaterile din Comisia pentru muncă pe tema pensiilor speciale, că PSD 'a orchestrat' o întâlnire la care au fost chemaţi reprezentanţii beneficiarilor de pensii speciale, dar niciunul al asociaţiilor de pensionari pe baza contributivităţii.

'Partidul Naţional Liberal a spus: eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia militarilor. Şi a fost punctul de vedere al celuilalt partid de opoziţie, care a inclus şi magistraţii. De partea cealaltă, am văzut poziţia Partidului Social Democrat, care au orchestrat o întâlnire la care au chemaţi absolut tot specialii, nu am văzut niciun reprezentant al asociaţiei pensionarilor, care nu beneficiază de indemnizaţie specială. Suntem obişnuiţi cu genul ăsta de întâlniri făcute de domnul Solomon, în care invită doar pe cei care sigur îi susţin punctul de vedere. (...) Şi eu cred că astăzi s-au separat lucrurile', a afirmat Roman.

El a spus că liberalii au solicitat ca la următoarea discuţie pe dezbaterea amendamentelor şi articolelor din proiectele de lege privind pensiile speciale să fie invitate şi celelalte asociaţii ale pensionarilor, care nu beneficiază de indemnizaţii speciale sau de serviciu. Întrebat în legătură cu poziţia preşedintelui Klaus Iohannis, care susţine menţinerea şi a pensiilor de serviciu ale magistraţilor, Roman a spus: 'Am văzut punctul de vedere al preşedintelui, preşedintele a spus că aşteaptă discuţia din cadrul Parlamentului, dar că din punctul dumnealui de vedere ar putea fi făcută o discuţie şi pe acest capitol (al pensiilor magistraţilor - n.r.)'.

"PNL susţine pensiile de serviciu pentru militari"

'Sigur, avem aceea decizie a Curţii Constituţionale din 2010 care vorbeşte în clar despre pensiile celor de la Curtea Constituţională a României, în schimb e total neclar şi lasă loc de interpretare pentru celelalte categorii de magistraţi. Că de aici a apărut toată discuţia, că cei de la CCR au dat în clar ce e pentru ei şi au lăsat-o în neclar, ca să o spunem în aceeaşi termeni, pentru breasla magistraţilor. (...) Poziţia PNL exprimată într-un for de conducere este aceea că PNL susţine pensiile de serviciu pentru militari. Nu noi am introdus pensiile speciale. În momentul în care vom avea şi majoritatea necesară, să fiţi convinşi că lucrurile vor sta aşa cum am spus. Deocamdată, noi luptăm în Parlament. (...) Partidul Naţional Liberal, în cazul pensiilor speciale, le susţine doar pe cele ale militarilor, punct. Restul e cu virgulă, cu interpretare şi cum doriţi dumneavoastră', a adăugat Roman.

Florin Roman, despre situaţia pensiilor poliţiştilor

Întrebat în legătură cu situaţia pensiilor poliţiştilor, el a menţionat că legea spune că poliţiştii sunt asimilaţi cu militarii. 'Noi nu facem decât să respectăm legea să ne referim la militari şi la poliţişti. Cum s-a discutat înăuntru... pentru cine a vrut să audă. (...) O iniţiativă legislativă poate fi amendată. A venit această propunere şi ne referim strict la aceleaşi categorii, conform legii', a mai precizat Roman.

Marţi, Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a început dezbaterile asupra a două proiecte de lege privind eliminarea pensiilor speciale, iniţiate de PNL şi, respectiv, USR, reprezentanţii mai multor sindicate şi asociaţii solicitând respingerea actelor normative. După peste două ore de dezbateri, deputaţii din comisie au hotărât amânarea luării unei decizii. Deputatul PNL Cristian Buican a precizat că proiectul iniţiat de PNL prevede eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor militare, pentru cei care urmează să intre la pensie, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel