Florin Prunea recunoaște că a „comis-o” cu Suedia în '94: Suporterii naţionalei m-au iertat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Fostul portar al echipei naționale de fotbal a României, Florin Prunea, și-a asumat din nou responsabilitatea pentru una dintre cele mai memorabile greșeli din istoria fotbalului românesc. 

Miercuri seara, la lansarea filmului „Hai, România - Povestea Generației de Aur”, Prunea a recunoscut că el a fost acela care a comis eroarea crucială în meciul dintre România și Suedia, din sferturile Cupei Mondiale din 1994.

Prunea și-a exprimat regretele, recunoscând că acea greșeală a fost una dintre cele mai dificile momente din cariera sa. Cu toate acestea, el a subliniat că suporterii au fost cei care l-au iertat, iar acest gest de iertare l-a marcat profund. La întoarcerea în țară, pe aeroportul din Timișoara, Prunea a simțit că suporterii îi acordă o șansă de a se reabilita.

'Eu sunt ăla care am comis-o la meciul cu Suedia, cred că mă cunoaşte toată lumea. Îmi pare rău că am comis-o, dar aşa a vrut Dumnezeu. Suporterii naţionalei m-au iertat, da. M-au iertat chiar de pe scara avionului la întoarcere atunci. Am oprit la Timişoara atunci, pentru că ne aşteptau 50.000 de timişoreni. Eu nu voiam să cobor din avion, dar Nea Puiu (n.r. - fostul selecţioner Anghel Iordănescu) a zis să cobor. Şi când am coborât pe scară şi am auzit lumea cum îmi strigă numele am zis: 'Am scăpat'. M-au iertat oamenii. Sigur că mai îmi aduc unii aminte şi acum, dar e normal să fie aşa. Dar lumea nu o spune cu răutate, pentru că a fost o poveste prea frumoasă', a mărturisit Prunea, care la meciul cu Suedia din 1994 a greşit şi a permis adversarilor să egaleze şi ulterior să se califice în semifinale la loviturile de departajare.

Mai mult decât o simplă recunoaștere a greșelii, Prunea a împărtășit și speranța sa că noua generație de fotbaliști va depăși performanțele echipei din trecut. Cu toate că admiră exemplele actuale precum Mbappe, Ronaldo sau Messi, el este convins că amintirea „Generației de Aur” va rămâne vie și inspirațională pentru totdeauna.

Evenimentul de lansare a filmului „Hai, România - Povestea Generației de Aur” a fost un prilej de întâlnire pentru foștii internaționali români care au făcut parte din echipa care a atins apogeul în 1994, când au ajuns în sferturile Cupei Mondiale. Printre cei prezenți la premieră s-au numărat Ionuț Lupescu, Gheorghe Mihali, Bogdan Stelea, Ilie Dumitrescu, Ion Vlădoiu, Marius Lăcătuș și Florin Radu Răducioiu.

Cu toate acestea, absențele notabile ale lui Gheorghe Hagi, Ioan Ovidiu Sabău și Dorinel Munteanu, care sunt în prezent antrenori sau în cazul lui Munteanu, aflat sub tratament medical, au adus o notă de tristețe la eveniment.

Filmul, care urmărește povestea complexă a perioadei de aur a fotbalului românesc, se anunță a fi o sursă de inspirație pentru tinerii fotbaliști și o reafirmare a gloriei echipei naționale în inimile suporterilor. Lansarea oficială în cinematografele din toată țara pe 1 martie 2024 promite să aducă nostalgia acelei perioade de glorie și să servească drept memento pentru toți cei care își iubesc fotbalul și istoria acestui sport minunat, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel