Florin Popescu, fostul președinte al CJ Dâmbovița, condamnat într-un nou dosar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Fostul deputat și președinte al CJ Dâmbovița,  Florin Aurelian Popescu, a fost condamnat definitiv, miercuri, de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese şi fals în declaraţii.

Florin Popescu se află în penitenciar, unde execută doi ani închisoare primiţi într-un alt dosar, în care este acuzat că a cerut de la un om de afaceri zeci de tone de pui grill pe care le-a distribuit în scop electoral la alegerile locale din 2012.

În iunie 2014, Florin Popescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate, sub acuzaţia de conflict de interese.

Florin Popescu a fost acuzat că, în perioada în care a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a semnat contracte de lucrări cu firma Procor, la care fusese acţionar, şi pentru fals în declaraţiile de avere din perioada 2008-2011.

[citeste si]

Conform acuzaţiilor, în perioada august 2008 - noiembrie 2010, Florin Popescu a semnat şapte acte adiţionale la un contract de lucrări încheiat între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi SC Procor SA, la care acesta, împreună cu tatăl şi fratele sau, a fost acţionar până în 14 iulie 2008.

În plus, Popescu şi-ar fi completat în fals declaraţiile de avere aferente anilor 2008 - 2011.

În octombrie 2015, trei judecători de la instanţa supremă au decis să-l achite pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Procurorii au contestat, însă, decizia la Completul de 5 judecători al instanţei supreme.

În urma comasării celor două pedepse, fostul președinte al CJ Dâmbăvița ar putea primi un spor de pedeapsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel