Florin Popescu, "baronul puilor", ultimul cuvânt la ÎCCJ: Biserica, UNICEF, Crucea Roşie fac acţiuni caritabile
Florin Popescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmbovița, condamnat la doi ani de închisoare pentru că, în campania electorală din 2012, a cerut şi a primit de la o firmă peste 60 de tone de pui grill, pe care i-a împărţit alegătorilor din colegiul său, le-a spus, luni, judecătorilor de la instanţa supremă că nu a făcut nimic ilegal, ci doar i-a ajutat pe săraci.
În ultimul cuvânt susţinut, luni, în faţa magistraţilor de la instanţa supremă, fostul deputat Florin Popescu a susţinut că nu a primit nicio sponsorizare pentru PDL de la omul de afaceri Rami Ghaziri.
"Niciun martor nu a spus că am distribuit vreun material electoral. Singura poză de pe materialele electorale era cu Isus, după cum a spus un martor. În toată cariera mea, am luat treapta a II-a cu 10, facultatea cu 10, am dublat patrimoniul Consiliului Judeţean, caz unic. Niciodată nu mi-a trecut prin cap să fac vreo acţiune ilegală. Denunţătorul spune că i-am promis sprijin în condiţiile legii", a precizat Popescu în faţa completului de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează news.ro.
Fostul parlamentar a mai spus că nu a făcut altceva decât să împartă carne de pui oamenilor săraci din judeţul Dâmboviţa, arătând că Biserica, UNICEF, Crucea Roşie fac acţiuni caritabile, fac donaţii şi nu sunt puse sub acuzare.
[citeste si]
"Sunt tatăl a două fete minore, nu le puteam afecta viitorul prin acţiuni ilegale. Când am fost pus sub urmărire penală mi-am dat demisia din orice funcţie politică. Nu am crezut că acţiunile sociale te pot aduce în situaţia de a fi condamnat. Biserica, UNICEF, Crucea Roşie fac acţiuni caritabile, fac donaţii şi nu sunt puse sub acuzare", a mai arătat Popescu.
În continuare, avocatul acestuia, Marian Nazat, a susţinut că Florin Popescu nu a negat primirea puilor şi a cerut o pedeapsă neprivativă de libertate. În replică, procurorul le-a cerut judecătorilor să menţină sentinţa instanţei de fond, adică doi ani de închisoare cu executare.
Magistraţii au rămas în pronunţare, iar decizia acestora va fi definitivă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News