Florin Piersic, internat la Institutul "Matei Balş". Ce spun medicii despre starea actorului. "Evoluția lui a fost lent favorabilă"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
foto: Inquam Photos, Octav Ganea
foto: Inquam Photos, Octav Ganea
Află în articol ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic.

UPDATE 2:

Medicii care l-au operat pe Florin Piersic la Institutul Inimii din Cluj Napoca au au venit cu mai multe detalii despre starea de sănătate a actorului.

”Infecția care era localizată la genunchi și care a fost tratată la Spitalul Militar, s-ar fi extins la nivelul inimii. Și atunci am fost rugați să îi facem o evaluare. Dumnealui a acuzat dureri la nivelul genunchiului, a prezentat febră acasă, și apoi a fost dus de urgență la Spitalul Militar unde i s-au făcut tratamentele necesare. Nu s-a impus o intervenție chirurgicală imediată, am evaluat situația, am considerat că în câteva zile după ce facem o încărcare cu antibiotice potrivită, urma să i se scoată și acele sonde din inimă”, a explicat unul dintre medicii care l-au tratat pe Florin Piersic, în cadrul unei conferințe de presă.

Florin Piersic a fost văzut de mai mulți specialiști

”Toată această perioadă a fost văzut de mai mult specialiști, ortopezi, infecționiști, medici de la Terapie Intensivă și, bineînțeles, cardiologi. În primă fază nu a fost nevoie de niciun fel de manopere. A fost tratat cu antibiotice, evoluția lui a fost lent favorabilă, probele biologice au arătat o evoluție bună sub tratamentul cu antibiotice. Totuși, la un moment dat, am știut că va fi nevoie de extragerea sondelor (de la stimulatorul cardiac, n.red.), astfel încât am așteptat ca domnul conferențiar care face această manoperă la noi în institut să vină din concediu și să efectueze această manoperă.

Deci nu a fost vorba despre o întârziere pentru că nu se putea face această procedură de către altcineva, ci pur și simplu despre faptul că a fost mai bine să se facă o încărcare cu antibiotice, și o îmbunătățirea a stării lui generale, pentru ca mai apoi manopera să se efectueze în condiții de siguranță”, a mai spus medicul. 

Ce spune medicul care l-a operat pe Florin Piersic

”Situația era a unui pacient cu septicemie, cu o infecție generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularități, și anume două zone protetice: proteză de genunchi și material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui. Este un principiu cunoscut în medicină faptul că materialele proteice nu se pot apăra împotriva infecțiilor”, a spus medicul care l-a operat pe Florin Piersic.

UPDATE 1:

Institutul Matei Balș a venit cu precizări privind starea de sănătate a actorului Florin Piersic. Potrivit medicilor, acesta "se află acum într-o evaluare complexă legată de procesul infecțios, care presupune abordare multidisciplinară".

„Maestru Florin Piersic dorește să transmită gânduri bune pentru toți admiratorii dumnealui și să îi asigure că „este pe mâini bune”. Începând din momentul internării, 07 mai ora 22:30, domnul Florin Piersic se află într-o evaluare complexă legată de procesul infecțios, care presupune abordare multidisciplinară (ortopedică, cardiologică). Este stabil la acest moment și se află sub stricta supraveghere medicală.

Nu putem face afirmații privitoare le evoluție, ținând cont de vârstă și de comorbiditati. Vom revenii cu detalii ulterior”, a transmis Institutul Matei Balș într-un comunicat de presă.

Știrea inițială:

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş". Starea de sănătate a actorului ar fi în prezent una stabilă. Precizăm că el fusese internat la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, după ce duminică a suferit o intervenţie de extragere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl avea.

"Pot să vă spun că în cursul zilei de duminică a suferit o intervenţie de extragere de sonde şi îndepărtarea de stimulator. E într-o stare bună, sub tratament medicamentos în continuare, intervenţia a decurs fără probleme", declarat, marţi, pentru Agerpres, managerul Institutului Inimii, Florin Crişan.

Reamintim că un avion SMURD l-a transferat pe marele actor Florin Piersic, marți seara, la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" din Capitală. Acesta se afla, dinainte de sărbătorile Pascale, la Institutul Inimii ”Dr. Niculae Stăncioiu” Cluj-Napoca. Unele surse DC News au spus că inițial erau discuții ca actorul să fie transferat miercuri, dar aeronava de la SMURD era disponibilă aseară. 

VEZI ȘI: Starea de sănătate a lui Florin Piersic, noi detalii. Marele actor, transferat cu avionul SMURD la Institutul Matei Balș din București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel