Florin Piersic, întâlnire emoționantă: Aș fi dat orice să-l fotografieze cineva, să vă pot arăta figura lui
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook Florin Piersic
Foto: Facebook Florin Piersic
Florin Piersic a scris un mesaj emoționant de ziua sa de naștere.

Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiţi și respectați actori din țara noastră, împlinește astăzi vârsta de 86 de ani.

"În urmă cu patru zile.

Scena- recepția hotelului din Dusseldorf. Abia am intrat, împreuna cu Ciprian, organizatorului turneului cu piesa “Străini în noapte”, în Germania.

Schimbam câteva vorbe. “Vorbiți românește?” În fața noastră, politicos și gata să ne servească, un tânăr.

Da, răspund.

Ne privește, se apropie de mine și îmi spune: “Știți, am auzit că va veni în hotelul nostru Florin Piersic. Oare e adevărat? Tare mi-aș dori să îl întâlnesc, să îi strâng mâna”.

N-ați văzut momentul. Îi întind mâna și îi spun: “Mă recomand. Mă cheamă Florin Piersic”. Aș fi dat orice să îl fotografieze cineva, să vă pot arăta figura lui.

Vă dați seama, cu părul așa, aproape alb, că pentru rolul Hemingway pe care am fost la un pas să îl joc acum vreo doi ani, cu cate un rid- ușor-, în plus, pe ici, pe colo pe figură, că deși mai blând, nici pe mine nu mă iartă timpul, omul săracu’ nu m-a recunoscut, dar mare i-a fost bucuria să ne întâlnim, iar mie tare mi-a fost drag de el și de întâlnirea exceptională cu publicul din Dusseldorf-în teatrul superb pe care îl vedeți în fotografie- și din sala Capitol din Frankfurt.

Cum s-ar zice, am sfârșit anul trecut cu călătoria în Dubai și l-am început pe asta nou, bine, tot cu o călătorie, așa că nu prea am vreme să mai stau să socotesc că astăzi împlinesc o…vârstă.

Dar să știți ceva, sunt mândru de anii mei, pentru că știu ca n-am trăit degeaba.

N-a venit încă momentul nostalgiilor și al tristeților. Știți de ce? Pentru că am parte de afecțiunea, îndrăznesc să spun chiar iubirea voastră pe care o simt când vă am alături într-o sală de teatru, sau când vă întâlnesc- întâmplător - în fața unei recepții de hotel, la mii de kilometri de casă. Să fiți la fel de siguri că și eu vă iubesc! Și faceti bine și mai opriți și voi anii ăștia din goană, să nu mai fugă așa repede, că mai am ceva planuri cu mine și cu voi!", a scris Florin Piersic pe pagina sa de Facebook. 

Florin Piersic, în DOLIU de ziua lui: A fost o mare TRISTEȚE. Astăzi, ziua mea, i-o dăruiesc LUI. Iartă-ne!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel