Florin Iordache, semnalul care ar trebui să dea de gândit celor care vor să iasă în stradă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Justiție
Justiție
Adoptarea modificărilor la Codurile din justiţie prin procedură parlamentară este mai bună, pentru că pot fi auzite toate părerile, a declarat luni, 11 iunie, Florin Iordache.

Florin Iordache, întrebat cum comentează declaraţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, conform cărora există posibilitatea adoptării prin ordonanţă de urgenţă a modificărilor preconizate la Codurile din justiţie, Iordache a arătat că este o variantă de lucru. 'Este o variantă de lucru, noi, comisia, nu ştim ce va face guvernul, dacă va adopta sau nu va adopta, noi în continuare vom lucra în comisie Aşteptăm ca astăzi Codul de procedură penală să fie adoptat de Senat şi să ajungă la Cameră, deci mai suntem restanţieri cu Codul penal - să elaborăm o formă care va intra în dezbatere mai întâi la Senat, şi apoi la Cameră', a spus deputatul PSD.

'Eu cred că procedură parlamentară este mai bine, pentru că putem ţine cont de toate opiniile exprimate. Aşa cum aţi văzut şi la Codul de procedură civilă şi la Codul de procedură penală, prin faptul că s-au dezbătut în Parlament au ieşit nişte Coduri mai bune, am ţinut cont de toate opiniile, nu numai de punctul de vedere al guvernului, la fel şi în cazul Codul penal, dacă am merge numai prin ordonanţă practic ar fi numai opinia guvernului şi nu am ţine cont şi de celelalte opinii exprimate', a adăugat Iordache, întrebat care este recomandarea lui în privinţa adoptării codurilor.

Oamenii, în stradă

Chestionat dacă nu există riscul ca oamenii să iasă din nou în stradă, în cazul adoptării prin ordonanţă de urgenţă a modificărilor preconizate la Codurile din justiţie, Florin Iordache a arătat că cele trei Coduri trebuie adoptate, iar oamenii trebuie să înţeleagă acest lucru.

'Oamenii trebuie să înţeleagă că aceste trei coduri trebuie odată şi odată adoptate. Modul în care se poziţionează Opoziţia, modul în care se poziţionează preşedintele, de a tot ataca, de a tot tergiversa intrarea în vigoare, asta este marea problemă. Avem nişte decizii ale Curţii, avem nişte decizii care trebuie implementate - este vorba de directive - avem nişte hotărâri CEDO. Modul în care se tergiversează şi nu intră în vigoare aceste Coduri, cred că ăsta este semnalul care ar trebui să dea de gândit celor care vor să iasă în stradă', a spus vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel