"Joel Robuchon. Altceva nu ştiu ce să spun, dar bucătăria franceză a mai pierdut un gigant", a scris Chef Florin Dumitrescu pe rețeaua de socializare.
Joël Robuchon a fost pionierul „noii bucătării/ nouvelle cuisine", fiind desemnat „bucătarul secolului" de ghidul Gault et Millau. Şi-a făcut ucenicia de patiser în Relais din Poitiers, Chasseneuil-du-Poitou, pe lângă chef Robert Auton, apoi a descoperit şi a îmbunătăţit „noua bucătărie" împreună cu Jean Delaveyne.
I-a fost mentor lui Gordon Ramsay, singurul om în care a aruncat cu o farfurie, după cum a dezvăluit în timpul vieţii. „Îmi amintesc că era o farfurie cu ravioli. Nu o preparase corespunzător, i-am spus şi a reacţionat într-o manieră foarte arogantă. Deşi este foarte talentat, atitudinea lui a fost întotdeauna dificilă. La sfârşitul fiecărui service, obişnuia să-şi arunce tigaia pe aragaz şi ameninţa că demisionează, reprosându-mi că sunt prea pretenţios. În una dintre aceste ocazii, m-am enervat atât de tare încât am aruncat cu farfuria în el", povestea acesta în 2013 pentru The Telegraph.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- Încă un accident grav în Vinerea Mare. A intervenit elicopterul SMURD