Florin Cîțu (PNL) și Cornel Resmeriță (PSD), singurii senatori din coaliția de guvernare care au votat împotriva Legii Pensiilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă: Agerpres
Sursă: Agerpres
Senatorii Florin Cîțu și Cornel Resmeriță sunt singurii din coaliție care au votat, marți, împotriva Legii Pensiilor.

Senatul României a adoptat, marţi, proiectul de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii, conform căruia pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după o nouă formulă.

Proiectul a fost adoptat cu 85 pentru, 6 împotrivă și 19 abțineri.

În ceea ce privește voturile împotriva proiectului de lege, doi senatori din coaliția de guvernare, Florin Cîțu de la Partidul Național Liberal și Cornel Resmeriță de la Partidul Social Democrat se află printre cei 6.

În ultimii doi ani, după formarea coaliției de guvernare cu Partidul Social Democrat, pe însuși el a parafat-o atunci când era președinte la PNL, Florin Cîțu s-a poziționat în repetate rânduri împotriva PSD-ului. Poziții similare a mai avut Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanțelor, care a fost exclus din PNL în vara acestui an.

Cornel Resmeriță este senator PSD de Hunedoara și este parlamentar din 2008. 

Ceilalți patru senatori care au votat împotriva Legii Pensiilor sunt Diana Șoșoacă, Rodica Boancă, Ion Dragoș Popescu și Cosmin Poteraș.

Senatorii din opoziție (AUR și USR) s-au abținut la votul pentru Legea Pensiilor, în timp ce reprezentanții UDMR din Senatul României au votat pentru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel