Florin Cîțu, mesaj de Paști. „Sănătate, pace şi prosperitate”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Florin Cîțu a transmis un mesaj cu prilejul celei mai mari sărbători a creștinătății.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a transmis, sâmbătă, credincioşilor care celebrează Învierea Domnului sănătate, pace şi prosperitate. „Tuturor credincioşilor care celebrează Învierea Domnului le doresc sănătate, pace şi prosperitate. Lumina Învierii să ne reunească pe toţi în spiritul generozităţii şi al iubirii aproapelui nostru, iar speranţa să ne călăuzească gândurile! Cristos a Înviat!", a transmis Cîţu, potrivit site-ului Senatului.

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii. 

Cîţu a spus că avem o singură soluție pentru a nu ne scufunda economic

Dacă nu vrem să apară taxe noi și dacă vrem să scadă inflația, trebuie să reducem deficitul bugetar. Altă soluție nu există. Aceasta este părerea lui Florin Cîțu.

„Dacă nu vrem să apară taxe noi și dacă vrem să scadă inflația, trebuie să reducem deficitul bugetar. Altă soluție nu există. Un deficit bugetar mai mare datorită cheltuielilor bugetare mai mari duce, fără dubiu, la inflație mai mare și apariția de noi taxe”, a zis Florin Cîțu.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, consideră că în situaţia actuală, când datoria publică a depăşit 50% din PIB, „pentru a merge în viitor şi a nu da un semnal greşit' singurul lucru care ar trebui făcut este 'să nu depăşim deficitul bugetar'. 

„În doar două luni de zile, de fapt în prima lună din acest an, datoria publică a depăşit 50%. Pentru a merge în viitor, pentru a nu da un semnal greşit trebuie să facem ceva şi singurul lucru pe care îl văd în acest moment este să nu depăşim deficitul bugetar. Nu mai vorbesc de reducerea deficitului bugetar, pentru că asta era de fapt un bonus, dar să nu-l depăşim”, a spus Cîțu.

Inflația nu are cum să scadă sub 10% anul acesta

„În acest moment, toate estimările arată, de la Banca Mondială, agenţiile de rating, analişti independenţi, economişti din bănci, toţi spun că deficitul pentru anul acesta este deja depăşit, ceea ce înseamnă că inflaţia nu are cum să scadă sub 10% anul acesta, din contră, va accelera, ceea ce înseamnă că agenţiile de rating vor evalua din nou, în partea a doua a anului, mult mai dur”, a precizat marţi Cîţu, ca răspuns la o întrebare pe această temă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel