Florin Cîțu, la 31 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990: Au fost învrăjbiți români contra români!
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 13 iun 2021, 10:49
WhatsApp
Foto: Facebook Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu a vorbit despre ”Fenomenul Piața Universității” și Mineriada din 13-15 iunie 1990.

Florin Cîțu, primul ministru al României, a transmis un mesaj la împlinirea a 31 de ani de la ”Fenomenul Piața Universității” și Mineriada din 13-15 iunie 1990:

„Au trecut 31 de ani de la una dintre cele mai negre perioade ale istoriei noastre postdecembriste, când cercuri ale puterii de atunci au învrăjbit români contra români. Acțiunile de reprimare a manifestației-maraton din Piața Universității și mineriada din 13-15 iunie 1990 au demonstrat cât de grave pot fi consecințele diversiunilor și manipulărilor: oameni uciși, răniți și democrația pusă în pericol.

Sunt lucruri care rămân în memoria colectivă, răni încă deschise atât timp cât nu știm adevărul și vinovații. Justiția este încă datoare românilor în această privință.
Nu trebuie să ne fie teamă de adevăr și să avem înțelepciunea de a cultiva dialogul și de a nu ne lăsa pradă încercărilor unora de a ne dezbina. Vedem cum pandemia ne-a pus pe toți de aceeași parte a baricadei și doar prin eforturile noastre comune începem să revenim la normalitate. Chiar dacă avem opinii diferite, trebuie să ne urmăm drumul comun, construit pe democrație, coeziune socială și relansare economică post-pandemie”, a precizat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu: Îmi face o mare plăcere să vin la Sibiu. Dacă se poate aici, se poate în toată țara!

Într-o postare pe Facebook, Florin Cîțu a vorbit despre vizita efectuată la Sibiu:

G Ad:

„Mereu îmi face o mare plăcere să vin la Sibiu. Am mers astăzi la invitația colegei mele, Raluca Turcan. M-am întâlnit cu reprezentanții Clubului Economic German, cu principalii angajatori din Sibiu și mă bucur că sunt încrezători în acest Guvern. Așa cum arată un raport recent, încrederea managerilor în perspectivele de creştere a economiei a atins un nivel record în ultimul deceniu: este de trei ori mai mare procentul celor optimişti decât anul trecut. Asta arată că măsurile noastre sunt bune. Țin foarte mult la predictibilitate pentru că știu că ea este esențială pentru mediul de afaceri. Ca prim-ministru, mă angajez să luam cele mai bune măsuri, astfel încât investițiile să crească. La fel, și reformele promise, pe care acest Guvern se angajează să le ducă la capăt. M-am bucurat să văd că oamenii de afaceri din Sibiu au încredere în mine, mi-au spus că pot discuta cu un premier care vorbește economie și le înțelege nevoile. Sibiul este un veritabil centru economic și trebuie sa felicit trei doamne care au făcut mult pentru acest județ: Raluca Turcan, ministru al muncii și parlamentar de Sibiu cu cinci mandate, Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu, și Astrid Fodor, primarul Sibiului (...)“, a scris premierul Cîțu pe Facebook (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro