Data publicării:

Florin Cîţu, întrevedere cu Klaus Iohannis, luni, la Cotroceni

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Iohannis şi Cîţu vor decide împreună dacă se redeschid şcolile
Iohannis şi Cîţu vor decide împreună dacă se redeschid şcolile
Premierul Cîţu va avea, luni, o întrevedere cu preşedintele Iohannis. 

Iată agenda de luni, 5 iulie, a premierului Florin Cîţu: 

Ora 17:00 Întrevedere, alături de președintele Klaus Iohannis, cu liderii coaliției de guvernare pe tema Proiectului „România Educată”

- Oportunități de imagine pentru fotograful și cameramanul oficiali

- Palatul Cotroceni.

Preşedintele Iohannis - consultări, săptămâna viitoare, cu mediul politic şi partenerii sociali pe tema proiectului "România Educată"

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, în perioada 5-7 iulie, la Palatul Cotroceni, o serie de consultări cu mediul politic şi cu partenerii sociali pe tema proiectului "România Educată", în contextul finalizării dezbaterii publice, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, luni, la ora 17,00, şeful statului va avea o întrevedere cu liderii coaliţiei de guvernare; marţi, de la ora 16,00, cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai comisiilor de învăţământ din cele două Camere; miercuri, de la ora 16,00, cu partenerii de dialog social din zona educaţiei şi cu reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale implicate în proiectul "România Educată".

În cadrul discuţiilor, vor fi prezentate principalele zone de reformă şi linii de acţiune ale proiectului "România Educată", în vederea realizării unui consens social şi politic, care să garanteze implementarea sa şi asumarea transpartinică, arată Administraţia Prezidenţială, potrivit Agerpres. 

Cîţu: În Pilonul III al PNRR am alocat pentru învăţământul profesional şi dual suma de 400 de milioane de euro

Premierul Florin Cîţu a amintit, marţi, că în Pilonul III al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) au fost alocate 400 de milioane de euro pentru învăţământul dual, în contextul în care acesta este "singurul sistem care nu scoate şomeri de pe băncile şcolii".

"În Pilonul III am alocat exact pentru învăţământul profesional şi dual suma de 400 de milioane de euro. Este o sumă importantă, consistentă, care sunt sigur că va fi folosită eficient. Până la urmă, cu 400 de milioane de euro putem să facem minuni. Vedem ce au făcut companiile private cu propriile resurse", a afirmat şeful Executivului, la "Professional Dual Summit" - eveniment organizat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Florin Cîţu a mai spus că "din păcate, Guvernul sau statul nu a făcut aşa de multe în ultima perioadă pentru a susţine acest sistem de învăţământ, dar a făcut sistemul privat", iar companiile private "au investit şi au creat acest sistem dual".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel