Florin Cîțu i-a dat o replică Ralucăi Turcan: A stat un an în Guvern și nu înțelege cum se fac lucrurile
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Florin Cîțu
Florin Cîțu
Florin Cîțu i-a dat o replică Ralucăi Turcan.

Întrebat dacă sunt bani de pensii, Florin Cîțu a zis: „Bineînțeles că sunt! Eu vă aduc aminte cum am preluat noi situația în 2019, când am preluat Ministerul Finanțelor și o să vă anunț că după, în câteva zile, o să prezint și cum las România după doi ani. Atunci aveam facturi neplătite de 7 luni, nu erau bani nici de pensii, nici de salarii în buget, a trebuit să-i punem. O să vedeți că acum sunt și pot să meargă mai departe”.

De asemenea, întrebat „De ce se fac acele controale la fiecare Minister anunțate astăzi de Ministerul Finanțelor?”, Florin Cîțu a zis:
 
„Da, sunt controale care se fac pe legea 109 și am văzut, ieri, doamna Turcan a stat un an în Guvern și nu înțelege cum se fac lucrurile. Au fost controale și la Finanțe, au fost amendați și cei din Finanțe de cei din Finanțe. Dacă legea este încălcată oriunde, acesta este rolul lor”.


 
„Nu (n.r. - nu sunt suspiciuni că a fost încălcată legea), ei le fac de fiecare dată când sunt numiri pe 109”, a mai spus liberalul.
 
Întrebat „De ce se fac aceste controale, fix acum când a început un fel de război cu dumneavoastră?”, Florin Cîțu a zis:
 
„Au loc la toate Ministerele, inclusiv la Ministerul Finanțelor de cei de la Finanțe, nu este nicio coincidență. Acum a venit momentul”.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că le-a transmis tuturor liberalilor care au o problemă să vină să o discute în cadrul partidului sau la Guvern, precizând că dacă aceştia vor să vorbească prin presă atunci vor trebui luate şi alte decizii



El a fost întrebat de ziarişti la Palatul Parlamentului cum va fi soluţionată disputa cu Raluca Turcan. "În Biroul Politic Naţional se va tranşa", a afirmat Cîţu.

„Le-am spus tuturor colegilor care vor să discutăm despre o problemă, să vină să discutăm în PNL. Dacă era vorba de guvernare, puteam să discutăm la Guvern, dacă preferă să discute prin presă, bineînţeles că va trebui să luăm şi alte decizii", a spus liderul liberal.

Florin Cîţu a adăugat că este interesat să se întoarcă în PNL acei membri care nu au atacat partidul şi susţin principiile liberale.

„Vom discuta cu fiecare în parte şi vom vedea dacă putem să găsim elemente prin care să îi aducem înapoi. Pe mine mă interesează să vină înapoi toţi acei membri ai PNL. Sunt încă unii membri ai PNL, oameni care nu atacă preşedintele partidului, care nu atacă pe preşedintele României, care nu atacă PNL. Sunt unii oameni care au fost şi au plecat, poate, dintr-o afinitate sau poate o prietenie mai veche faţă de fostul lider, dar, până la urmă, există astăzi în România un singur partid de dreapta, un singur partid liberal - PNL, iar toţi aceia care vor să meargă mai departe, să susţină principiile liberale îşi au locul doar în PNL", a explicat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel