Data publicării:
Florin Cîţu face un pas înapoi: E posibil să mergem cu PNRR în Parlament
Florin Cîţu anunţă că ia în calcul să meargă cu PNRR în Parlamentul României.
După ce guvernanţii au spus categoric că PNRR este un program întocmit şi asumat de către Executiv şi că nu este nevoie ca acesta să treacă prin Parlament, Florin Cîţu face un pas în spate.
"Comisia Europeană spune că PNRR este problema Guvernului. Mă gândesc la acest lucru, de a-l prezenta în Parlamentul României. Până la urmă este un program construit de Guvern care are în spate o coaliţie, dar este un program de care beneficiază toţi românii şi trebuie să aibă o prezentare amplă. Posibil ca Parlamentul să fie această cale.
Este asumat deja de către Guvern. Am mers la Comisia Europeană, discutăm, prezentăm, va fi înaintat de Guvern. Dar pentru că este un program de care beneficiază toţi românii, este posibil să avem o prezentare poate şi în Parlamentul României. Nu exclud aşa ceva", a declarat, joi seara, la Digi 24, în emisiunea moderată de Cosmin Prelipceanu, premierul Florin Cîţu.
România a ajuns la un acord cu CE
România a ajuns la un acord cu oficialii Comisiei Europene privind nouă reforme majore care vor fi incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în urma discuţiilor de la Bruxelles dintre cele două părţi, se menţionează într-un comunicat remis joi de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).
Premierul Florin Cîţu şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, au avut săptămâna aceasta întâlniri la Bruxelles cu oficiali ai Comisiei Europene, inclusiv cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.MIPE.
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene enumeră reformele majore care vor fi incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă: "reforma pensiilor - o reformă majoră care va asigura un nivel adecvat pentru cei cu venituri mici şi de asemenea sustenabilitatea sistemului de pensii pe termen mediu şi lung; reforme în politica fiscală - adoptarea de măsuri pentru a creşte veniturile la buget din impozite, optimizarea cheltuielilor şi pentru a asigura aplicarea cadrului fiscal; companiile cu capital de stat - revizuirea cadrului legislativ pentru aceste companii pentru a îmbunătăţi guvernanţa corporativă şi pentru a asigura respectarea strictă a acestor reguli, monitorizare centralizată eficientă şi control cu accent pe performanţă; salarizarea în administraţia publică - revizuirea sistemului pentru a evita eventuale creşteri bruşte ale cheltuielilor cu salariile; Banca Naţională de Dezvoltare - crearea şi operaţionalizarea acestei bănci."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News