Cîțu, declarațiile ZILEI. Va fi Orban DAT AFARĂ din PNL, după afirmația despre Iohannis?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Premierul Florin Cîțu a făcut declarațiile zilei după Congresul PNL, alegerea noii echipe din partid, demisia lui Ludovic Orban, acuzațiile lui Vlad Voiculescu și creșterea numărului de cazuri de COVID-19.

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat dacă crede că liberalii care l-au susținut pe Ludovic Orban vor vota moțiunea de cenzură împotriva lui.

"Niciodată, parlamentarii PNL nu vor vota niciodată împotriva propriului Guvern. Nici Ludovic Orban nu va vota niciodată. Vom face tot ce este posibil ca guvernarea să meargă mai departe. Asta ar însemna sfârșitul unor partide", a declarat Cîțu.

Florin Cîțu a completat că dacă PSD, AUR și USR PLUS vor face o coaliție pentru a-l demite pe el, vor fi aspru taxați de votanți.

Florin Cîțu, după ce Ludovic Orban și-a depus demisia. Cine-i va lua locul

"Am discutat ieri, știți foarte bine, la Consiliul Național, exact despre această temă și a rămas că vom clarifica detaliile în BEx-ul de mâine. Mâine, în BEx, discutăm ce e mai bine pentru Partidul Național Liberal", a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă va încerca să îl convingă pe Ludovic Orban să rămână la șefia Camerei Deputaților, Florin Cîțu a răspuns: "Discutăm în BEx alternativele".

"Demisia este o decizie unilaterală a celui care are funcția. Mâine discutăm ce e mai bine", a mai spus el.

Va fi Ludovic Orban dat afară pentru ce a spus despre Klaus Iohannis

Întrebat dacă Ludovic Orban riscă să fie exclus din PNL pentru că a anunțat că parteneriatul dintre el și președintele Klaus Iohannis s-a încheiat, Florin Cîțu a răspuns: "Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică cu președintele Klaus Iohannis. Parteneriatul este între Partidul Național Liberal și președintele Klaus Iohannis și este mai puternic ca niciodată, am spus asta și o voi spune în continuare, deci nu există așa ceva, parteneriat pe persoană fizică".

Florin Cîțu, despre reintrarea USR PLUS la guvernare

"Eu am încredere că la USR PLUS va câștiga rațiunea. USR preferă să stea lângă PSD și AUR. Este alegerea celor de la USR. Oricând discutăm, noi ne vedem în continuare de guvernare", a afirmat Florin Cîțu.

"Dacă CCR îmi dă dreptate, Ludovic Orban și Anca Dragu trebuie să plece acasă"

Mai mult, în ceea ce privește moțiunea de cenzură, Florin Cîțu a declarat că în cazul în care judecătorii Curții Constituționale dau dreptate Guvernului, atunci președinții celor două camere, Ludovic Orban și Anca Dragu, ar trebui să plece acasă.

"Bineînțeles, eu rămân la opinia mea. Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă, pentru că au susținut o procedură viciată. Vreau să-i văd mâine pe cei de la USR cum vor justifica, pentru că ei vorbesc mereu despre justiție și vreau să văd cum vor justifica că au inițiat o moțiune de cenzură cu o procedură viciată", a spus noul lider al PNL.

Florin Cîțu, despre creșterea pensiilor, salariului, alocațiilor

"Mâine la Consiliul Tripartit sper să avem varianta finală la salariul minim. Varianta preferată e de 1 ianuarie, am avut în acest sens discuții cu oamenii din domeniu", a adăugat Florin Cîțu.

Vezi AICI mai multe despre promisiunile lui Florin Cîțu despre PENSII, SALARII și ALOCAȚII

Florin Cîțu, despre campania de vaccinare și creșterea incidențelor

"Cred că este o problemă în România privind campaniile anti-vaccinare din România care sunt făcute de ani de zile și este greu să le demontezi în câteva luni de zile de campanie pro-vaccinare. În același timp, vedem că există partide care susțin public această campanie anti-vaccinare. Nu am văzut la liderii USR, care sunt aliați cu cei de la AUR, să zică ceva că partenerii lor spun că nu se vaccineaază niciodată (...)

Sistemul de sănătate va face față. E adevărat că nu a pornit cum trebuia. Valul 4 nu a fost pregătit cum trebuia, dar acum lucrurile merg mai bine", a declarat Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel