Data actualizării:
Data publicării:

VIDEO / Florin Cîţu, declaraţii la Parlament. Avertisment înainte de şedinţa coaliţiei. Cum poate scădea preţul carburanţilor în România

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Florin Cîţu, preşedintele PNL şi al Senatului, a făcut mai multe declaraţii cu privire la măsurile anunţate de coaliţie, dar şi cu privire la creşterea preţurilor din România. 

Într-o postare pe Facebook, Gheorghe Pecingină, deputat PNL, a vorbit despre un proiect depus de partidul pe care îl reprezintă, de reducere a CAS-ului cu 5%. VEZI MAI MULTE AICI

Youtube video image

"Parlamentarii PNL au depus un amendament. Eu am văzut câteva măsuri care nu au fost discutate în coaliţie, spre exemplu extinderea facilităţilor din domeniul construcţiilor spre alte 3-4 sectoare. Şi mi se pare normal, pentru că atât timp cât facem ceva, trebuie să facem pentru toată economia. Cred că în acest context a fost depus amendamentul, dar eu am zis de ieri că vreau consens în coaliţie şi vom discuta măsura acolo. Impactul bugetar în reducerea CAS este mai mic decât impactul pentru reducerea facturilor la energie. Datele exacte le va da Ministerul Finanţelor. Vom lua banii de unde îi luăm şi pe cei pentru reducerea facturilor la energie. Vorbim de o măsură în beneficiul românilor, pentru că banii aceştia vor rămâne în economie. Sunt vreo 20 de miliarde care rămân la buget", a spus Cîţu la Parlament. 

În cazul în care PSD nu va fi de acord cu măsura, Florin Cîţu spune că "vedem ce alte măsuri se vor aproba. Eu merg pe varianta discutării în coaliţie". 

Mai scade acciza la benzină? Cum reducem preţul la pompă

"În coaliţie subiectul a fost închis. Poate la economie au descoperit altă măsură. Multe măsuri anunţate de colegi au fost retrase, acciza, plafonarea preţurilor. Gestionarea unei economii de criză este complicată, trebuie să fie atenţi. Am arătat în 2020 că se poate face. Preţul e determinat de piaţă, nu de intervenţia brutală a statului. Preţul la pompă scade cu creşterea producţiei. E nevoie de şoc de competitivitate sau de creşterea producţiei. Restul nu ajută pe nimeni. Controalele anunţate, cu amenzi, nu vor face decât să crească preţurile", a continuat preşedintele PNL. 

Plafonarea la gaze şi energie, impact bugetar major. Cîţu, avertisment: Supraimpozitarea distorsionează

CITEŞTE ŞI Nicolae Ciucă anunță plafonări și compensări ale prețurilor la energie si gaze naturale 

"Am agreat, noi PNL, varianta premierului. Dânsul a avut un mesaj clar prin care a spus că preţurile rămân la acel nivel până în 2023, martie. Este mesajul premierului. Dacă mai sunt detalii, vom vedea. Eu am spus că trebuie luat în calcul că supraimpozitarea unui sector va duce la o reacţie. De obicei, producţia va scădea pentru ca aceste companii să nu intre în supraimpozitare. De asta spun că supraimpozitarea distorsionează. Cine vine cu astfel de măsuri trebuie să îşi asume şi impactul lor. Premierul a spus că aceste măsuri vor avea un cost de câteva zeci de miliarde. Impactul net înţeleg că este de 10-12 miliarde de lei acum, pe preţurile de acum", a mai spus Florin Cîţu. 

"Legea offshore e primul punct pe ordinea de zi la coaliţie", a încheiat preşedintele Senatului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel