Florin Cîțu, dat în JUDECATĂ după ce i-a comparat cu teroriștii pe cei care nu respectă restricțiile COVID
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Premierul Florin Cîțu a fost dat în judecată după ce i-a comparat cu teroriștii pe românii care nu respectă restricțiile impuse de autorități în pandemie și propagă teorii negaționiste. 

Plângerea penală este semnată de Valerian Stan, publicist, ofițer în rezervă și jurist. Acesta îi cere lui Florin Cîțu daune morale în valoare de 50.000 de lei.

VEZI ȘI: Cîțu, despre anti-vacciniști: Teroriști

„Cerere de chemare în judecată a domnului Florin Cîțu, prim-ministrul Guvernului României, cu adresa de citare la Palatul Victoria, Piaţa Victoriei nr 1, Sector 1, Bucureşti, solicitând obligarea acestuia la plata de despăgubiri către subsemnatul în cuantum de 50.000 de lei.

La data de 12 martie 2021, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul Guvernului, primul ministru a afirmat că atitudinea persoanelor care “se împotrivesc acțiunilor pe care le ia Guvernul de a opri pandemia sunt similare cu acțiunile unor teroriști”. Ca Anexa 1 depun fotocopie a declarației primului ministru.

Din lectura declarației domnului Florin Cîțu rezultă că, potrivit aprecierii sale, sunt similare acțiunilor teroriste opiniile critice formulate în spațiul public la adresa a ceea ce acesta a numit “acțiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia”, se arată în cererea depusă de Valeriu Stan.

Semnatarul reclamației argumentează că, în opinia sa, afirmația șefului Guvernului reprezintă atât o discriminare, cât și o "lezare a demnității umane". În adresa către judecătorie, el a invocat prevederile Ordonanței Guvernului nr 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, scrie Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel