Florin Cîțu: Bugetul va fi aprobat săptămâna viitoare. Nu există divergențe, toți vrem bani mai mulți
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Florin Cîţu: Nu sunt divergenţe între membrii coaliţiei pe buget. Sursa: Guvernul României
Florin Cîţu: Nu sunt divergenţe între membrii coaliţiei pe buget. Sursa: Guvernul României
Florin Cîţu a reacţionat după ce mai multe surse au afirmat că partidele din Coaliţie s-ar fi certat pe tema bugetului şi a sumelor acordate fiecărui minister. 

"Miniştrii au acest mandat, de a începe reformele şi de a reduce risipa banului public. Veţi vedea detaliile pe ministere în aceste zile. Forma asta de buget intră în dezbatere publică şi va fi supus aprobării săptămâna viitoare. Nu există divergenţe în coaliţia de guvernare pe tema bugetului. Toţi vrem bani mai mulţi la buget, normal, dar eu pot spune lucrurile altfel. 7 la sută din PIB deficit este foarte mult. Asta înseamnă că politica fiscală este stimulativă în continuare şi este bine să fie aşa, pentru că economia este sub potenţial. 

Păstrăm ce a recomandat şi Comisia Europeană, nu apăsăm prea tare pe frână în acest an, dar nu putem fi iarăşi oaia neagră a Europei. Suntem singura ţară cu deficit excesiv moştenit de la PSD. Vom începe reducerea şi vom reveni sub 3 la sută în 2024. Este un plan pe care îl vom implementa în următorii 4 ani", a spus Florin Cîţu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel