Florin Cîțu: ”Asta ne va uni pe toți în PNL.” Avertisment pentru USR. Gestul peste care liderul liberal nu poate trece. ”Nu va putea niciodată!”
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 12 ian 2022, 19:16
WhatsApp
foto Facebook Florin Cîțu
Președintele PNL, Florin Cîțu, a fost astăzi invitatul DCNews. 

Analistul politic Bogdan Chirieac i-a spus liderului liberal Florin Cîțu că PNL a scăzut în sondaje, fiind umăr la umăr cu AUR, chiar dacă depășește USR. ”Credeți că PNL își poate reveni?” a fost întrebat Florin Cîțu. Președintele PNL a răspuns: ”Cu siguranță! (n.r. își va reveni). Eu vă aduc aminte unde era PNL în 2017 și apoi și-a revenit. Mă bazez pe PNL și pe membrii PNL. E adevărat, anul trecut am avut un Congres care ne-a lovit. În spațiul public, a ieșit mai mult decât trebuia, a fost un Congres cu o campanie mult prea lungă. S-a terminat Congresul... suntem toți uniți, avem un singur obiectiv: câștigarea alegerilor în 2024, tuturor tururilor de alegeri, precum și rămânerea la guvernare până în 2024 și după 2024. Asta vă spun că ne va uni pe toți în PNL”. 

Citește și: Fuziune pe scena politică. PNL începe negocierile cu partidul lui Tăriceanu, ALDE

Gestul făcut de USR. ”Ca să vedeți până unde merge ipocrizia”

Cu privire la ”amenințarea” USR, întrebat dacă îi este teamă că ar putea să-i ia locul, pe partea dreaptă, PNL-ului, Florin Cîțu este convins că ”nu, niciodată”. ”Sunt multe lucruri de vorbit și despre USR, dar nu poate să ne ia locul pe dreapta.” a spus Florin Cîțu, continuând cu o glumă: ”Poate pe stânga, să ia locul celor de la PSD”. ”Pe dreapta, nu va putea niciodată să ia locul PNL” a întărit președintele PNL. 

”Ca să vedeți până unde merge ipocrizia, au mers ieri la premierul Ciucă - eu nu aș fi făcut acest lucru (n.r. să discute cu USR) - i-a primit pe cei de la USR tocmai ca să vorbească despre Anghel Saligny. Deci, după ce Cioloș țipă că primarii sunt hoți și folosesc banii din Anghel Saligny, vii și ceri de la Guvern bani pe Anghel Saligny. Atât de jos a ajuns USR și ipocrizia în USR.” a acuzat Florin Cîțu, subliniind că PNL este singurul partid de dreapta din România. 

G Ad:

”Nu poți să te mai numești partid european”

Despre șansele AUR în România, Florin Cîțu afirmă ferm: ”Nu cu PNL! Niciodată cu PNL. PNL niciodată nu va semna vreo moțiune alături de AUR, așa cum au făcut cei de la USR care, din punctul meu de vedere, erau pro-europeni, dar, când îți pun semnătura lângă George Simion și gașca lui, nu poți să te mai numești partid european”. 

”Nu am văzut nicio deschidere din partea USR (n.r. pentru o apropiere de PNL) și haideți să dăm o șansă acestei coaliții, să vedem ce face” a mai spus Florin Cîțu. 

Vezi mai mult de la minutul 48: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro