Florin Cîţu a ajuns în SUA. Primele discuţii, cu cei de la Departamentul de Stat
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 25 Martie 2022, 18:53
WhatsApp
Florin Cîţu, preşedintele PNL şi al Senatului, şi-a început vizita în Statele Unite ale Americii. 

"Dăm startul vizitei în SUA. Astăzi, împreună cu ambasadorul României în SUA și cu membrii delegației, vom avem întrevederi cu oficiali din cadrul Departamentului de Stat pentru discuții legate de domeniile: energie, finanțele internaționale și dezvoltare. Tot astăzi vom o avea o întâlnire strategică pentru a discuta evoluțiile de securitate în regiunea Mării Negre.

Unul dintre principalele noastre obiective este aderarea României la programul Visa Waiver, subiect pe care l-am discutat cu ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, și pentru care vom accelera eforturile în perioada următoare, inclusiv la nivelul Congresului american", a scris Florin Cîţu pe Facebook. 

Cîţu: Vizita în SUA are trei obiective majore - programul Visa Waiver, energia nucleară şi apărarea

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat miercuri că vizita de lucru pe care o va efectua la Washington, în perioada 24 - 30 martie, va include trei obiective majore - programul Visa Waiver, energia nucleară şi apărarea. 

'Vor fi trei obiective majore, toate trei proiecte de ţară: programul Visa Waiver, programul pentru energie nucleară (...) şi apărarea. Dar s-ar putea să fie întâlniri şi pe partea economică, vedem în funcţie de program', a spus Florin Cîţu, miercuri, la Senat.

G Ad:

Întrebat despre programul Visa Waiver, Florin Cîțu a precizat:

'Vom folosi toate pârghiile pe care le are statul român pentru a avea cât mai curând posibil acest sistem şi în România. Semnalele sunt bune. Şi doamna vicepreşedinte Kamala Harris, când a fost în România, a vorbit despre acest program. România face tot ceea ce ţine de ea, ca de fiecare dată, pentru a elimina orice suspiciuni şi pentru a avea acest program şi pentru cetăţenii români'.

Preşedintele Senatului, Florin Cîțu, va efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Washington, în perioada 24 - 30 martie, fiind programate întâlniri cu reprezentanţi ai Legislativului SUA, ai mediului de afaceri, precum şi cu comunitatea românească din zonă.

Potrivit unui memorandum intern prezentat săptămâna trecută în Biroul permanent al Senatului, Cîţu va fi însoţit de senatorii Robert Cazanciuc şi Radu Oprea (PSD), Alina Gorghiu şi Roberta Anastase (PNL), Ion Narcis Mircescu (USR) şi Lorand Turos (UDMR).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro