Florin Busuioc, intervenție. Radu Tudor: Am fost extrem de deranjat
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Florin Busuioc
Florin Busuioc
Radu Tudor a răbufnit după ce a văzut scandalul privind intervenția medicilor de la Craiova în cazul lui Florin Busuioc. 

Florin Busuioc a suferit, marți seară, la Craiova, un infarct, la finalul unei piese de teatru. Miercuri, însă, a explodat un întreg scandal cu privire la cine l-a operat pe prezentator și ce s-a întâmplat la spital. Radu Tudor a criticat dur modul în care a s-a comentat acest caz și i-a felicitat pe tinerii care i-au salvat viața.  

"După o reprezentație de suscces, s-a prăbușit pur și simplu, a făcut o criză cardiacă extrem de puternică, un infarct, urmat se pare și de un stop cardiac, ceea ce destul de grav și într-un astfel de moment, în general, în România se declanșează o isterie. Nu putem să tratăm problemele care apar și sunt sensibile, decât cu isterie. Au început tot soiul de acuzații, de afirmații, că nu răspunde șeful de secție la telefon de parcă la 12 noaptea, când s-a întâmplat necazul, șeful de secție trebuia să fie treaz, nu să doarmă că a doua zi trebuia să vindece niște pacienți. De ce nu a răspuns șeful de secție, de ce a fost rezident cel care l-a operat, sau mă rog, de ce sunt doi rezidenți care au acționat acolo. În isteria asta balcanică avem un deznodământ bun. Doi medici tineri și foarte pricepuți din Craiova, de la secția de cardiologie, l-au operat pe Florin Busuioc, i-au pus un stent și i-au salvat viața (...)

Eu am fost extrem de deranjat de faptul că medicii au fost suspectați de tot felul de lucrurui, de isteria care s-a declanșat și s-a vorbit destul de puțin despre faptul că într-un moment dramatic, în care viața acestui om atârna de un fir de păr, doi medici tineri din Craiova, cărora vreau să le transmit felicitări, au salvat un om într-o situație critică. Și noi vorbim puțin spre deloc despre succesele din medicina românească, despre faptul că sistemul de sănătate, așa cum e el, rezolvă probelemele și noi ne referim din păcate, presa recunosc că are păcatele ei, de cele mai multe ori, la necazuri care sunt în procent mic din întreaga desfășurare a sistemului medical din România", a spus Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel