Florida: Soluţie contra ATACURILOR armate din şcoli
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Guvernatorul Floridei a declarat că doreşte câte un poliţist în toate şcolile publice.

Guvernatorul republican al Floridei s-a pronunţat vineri pentru prezenţa obligatorie a unui agent al forţelor de ordine în fiecare şcoală publică din acest stat american, pledând de asemenea pentru creşterea vârstei legale în vederea cumpărării unei arme la 21 de ani, relatează AFP.

În planul său de acţiune prezentat după atacul armat de la şcoala din Parkland, soldat cu 17 morţi la 14 februarie, guvernatorul Rick Scott şi-a exprimat dorinţa să facă 'practic imposibil' pentru cineva care suferă de tulburări psihice să poată cumpăra o armă de foc.

Într-o conferinţă de presă, el s-a pronunţat pentru 'interdicţia de a cumpăra şi vinde mecanisme de tip 'bump stock, care permit unei puşti să tragă în rafale aproape automate. Potrivit Reuters, guvernatorul a declarat că va colabora cu parlamentarii din acest stat în următoarele două săptămâni pentru a creşte vârsta minimă în vederea cumpărării unei arme în Florida la 21 de ani, cu câteva excepţii pentru cei mai tineri militari şi agenţi de poliţie.

[citeste si]

Conform legislaţiei actuale, o puşcă semiautomată de tipul AR-15, la fel cum este cea folosită în atacul din 14 februarie, poate fi cumpărată de persoane cu vârsta sub 18 ani. Nikolas Cruz, autorul atacului armat care a făcut 17 morţi într-un liceu din sud-estul Floridei, a fost acuzat de crima cu premeditare.

Cruz fusese exmatriculat anul trecut de la şcoala Stoneman Douglas din Parkland, Florida, din motive disciplinare nespecificate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel